Bugun...



10 yıllık kullanım ömrünü tamamlamış su sayaçlarını değiştirenlere kolaylık

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10 yıllık kullanım ömrünü tamamlamış su sayaçlarını, 500 lira yeni sayaç bedeli almadan 105 lira bakım ve onarım ücreti karşılığı değiştiriyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-10-2023 12:27

10 yıllık kullanım ömrünü tamamlamış su sayaçlarını değiştirenlere kolaylık

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su sayaçlarındaki ölçüm hassasiyetini artırmak amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda 10 yılını doldurmuş olan su sayaçları değiştirilecek. Kullanıcılardan 500 lira yeni sayaç bedeli alınmayacak, 105 lira bakım ve onarım ücreti alınarak sayaçların değişimi yapılacak.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, eskiyen su sayaçlarının faturalara da yansıma ihtimaline karşı bu çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

Tutşi, şöyle konuştu:

“Mekanik su sayaçlarının 3516 sayılı ölçü ve ayar kanunu ile belirlenmiş olan ekonomik ömrü 10 yıl olup, bu sürenin dolumu ile birlikte sayaçların doğru ölçüm yapmayacağı, dolayısı ile abonenin mağdur olmaması ve kurum zararının da oluşmaması için bakım onarım yapılması veya değiştirilmesi gerekmektedir. 10 yıllık su sayaçlarını değiştirenlere kolaylıklar sunuyoruz. Yürüttüğümüz çalışma su kaynaklarının daha etkili bir şekilde kullanılmasına ve şehirdeki hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlayacak.”

 




Bu haber 529 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI