Bugun...



DEVA Partili Burak Dalgın huzur haklarının peşini bırakmıyor!

DEVA Partili Milletvekili Burak Dalgın, geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ‘Torba Yasa’da yer alan “huzur hakkı” maddesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a verdiği soru önergesinin cevabını X hesabından paylaştı. Dalgın, Cevdet Yılmaz’a yönelik “Mevzuat hatırlatmasını bırakıp işin özünü konuşalım Sayın Cevdet Yılmaz. Vatandaşın cebinden kime, kaç lira huzur hakkı ödüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2024 00:20

DEVA Partili Burak Dalgın huzur haklarının peşini bırakmıyor!

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda huzur hakkına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a verdiği soru önergesinin cevabını paylaştı.

Dalgın, 30 Kasım 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde ‘Torba Yasa’da yer alan huzur hakkı maddesine ilişkin şu soruları sormuştu:

Kamuda, asli görevine ek olarak yönetim, denetim ve benzeri görevlere atandığı kurum, şirket ve kurullardan huzur hakkı alan kaç kişi vardır?

Özel, kamu veya Türkiye Varlık Fonu şirketlerinin yönetim kuruluna atanan Bakan Yardımcısı ve üst düzey bürokratlar kimlerdir? 2023 yılında, bu kişilere ödenen toplam huzur hakkı miktarı ne kadardır?

Cumhurbaşkanlığına bağlı kurullarda huzur hakkı ödenen kaç kişi vardır? 2023 yılında, bu kişilere ödenen toplam huzur hakkı miktarı ne kadardır?

Belediyelere bağlı şirketlerin yönetim kurullarında birden fazla yerde görev ve maaş alan kişilere yönelik bir denetim faaliyeti yapılmakta mıdır? Yapıldıysa, belediye kaynaklarından bu kişilere ne kadar maaş ödenmiştir?

Cevdet Yılmaz tarafından gönderilen cevap metninde ise şu ifadeler yer aldı:

“Kamu kurum ve kuruluşlarının uhdesinde bulunan yönetim ve denetim kurulları 8/6/1984 tarihli ve 33 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde düzenlenmiştir.

Soru önergesinde bahsi geçen kurul üyelerinin ataması 3 sayılı Üst Kademe Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre yapılmaktadır.

Soru önergesinde bahsi geçen kurul üyelerine yapılacak ödemeler, ilgili kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde düzenlenmiştir.”




Bu haber 462 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI