Bugun...



Camilerde ve Kur'an kurslarında yetişkinlere yönelik Kur'an kursları devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Covid-19 önlemleri kapsamında cami ve Kur'an kurslarında yetişkinlere yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2021 00:10

Camilerde ve Kur'an kurslarında yetişkinlere yönelik Kur'an kursları devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Covid-19 önlemleri kapsamında Kur'an kurslarında yeni döneme ilişkin uygulama esaslarını belirledi. 81 il müftülüğüne gönderilen "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları" adlı yazıda Kur'an'ı Kerim eğitiminin 13 Eylül 2021'de başlayacağı ve 12 Haziran 2022'de sona ereceği belirtildi. Yetişkinlere yönelik din eğitimi faaliyetleri kapsamında "İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programları  ve Camilerde Kur’an Öğretim Programı" uygulanma kararı alındı. Başlatılan Kur'an-ı Kerim öğrenme programı hakkında bilgi veren Din Hizmetleri Uzmanı Kadir Elmas, Kur'an-ı Kerim okumanın önemine değindi. Elmas, "Oku" emrinin ruhumuza işlenmesi için Kur'an'ı Kerim öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

"PROGRAM EYLÜL AYINDA BAŞLAMIŞ OLUP HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu  "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları" programı hakkında bilgi veren Elmas, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 81 il ile tüm ilçe ve beldelerde yetişkinlere yönelik Kur'an-ı Kerim'i öğrenme, O'nu hayat rehber edinmek isteyenler için Kur'an kurslarımızda Kur'an kursu öğreticileri, camilerimizde ise cami imam hatipleri, müezzin ve kayımlar tarafından Kur'an kursu hizmeti verilecek. Programımız her yaştaki yetişkinlere hitap etmekte olup, onların doğru kaynaklardan beslenmesi için Kur'an-ı Kerim ve onun içeriği ile ilgili bilgileri taşımaktadır. Programımız; hem Kur'an kurslarımızda hem de camilerimizde görevlilerimiz tarafından iki dönem şeklinde sunulacak. Program, eylül ayında başlamış olup haziran ayına kadar devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı, yetişkinlere yönelik eğitim ve öğretim metotlarıyla halkımızın hem dünyasını hem de ahretini güzelleştirme gayesini taşımaktadır. Bu vesileyle her bir Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi Peygamber Efendimiz'in gösterdiği yolun bir neferi olarak hizmet vermektedir." dedi.




Bu haber 443 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI