Bugun...



Darende'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açıldı

Malatya'nın Darende ilçesinde 78 yataklı olarak hizmet veren ve bünyesinde Kulak Burun Boğaz Ortopedi ve Travmatoloji Kadın Hastalıkları ve Doğum, Dahiliye, Pediatri, Göz, Radyoloji, Diş Polikliniği gibi birçok branşın bulunduğu Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’ne 20 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek binası yapılarak hizmet verilmeye başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 03-01-2024 17:11


Konu ile ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Erhan Berk, sadece Darende ilçesinin değil, ilin ve çevre illerin ilçelerinden de hasta kabul edilecek şekilde tasarlanan Fizik Tedavi ve Hastalıkları hizmet binasında ilk aşamada 20 yatak kapasiteli hasta servisi, fizik tedavi uzman polikliniği ve tedavi salonu olacağını belirtti.

Hastanede ilk etapta elektroterapi, tens, iş ve uğraş el becerisi, topuk dikeni kırma uygulamaları ve diğer tedavi hizmetleri ile vatandaşların nitelikli ve yerinde sağlık hizmeti alacaklarını söyleyen İl Sağlık Müdürü Berk, ayrıca ilerleyen zamanda hastane bünyesinde Termal havuzlar, Çamur banyosu, Nörolojik terapi ünitesi ile bölgemizde ileri düzey fizik tedavi hizmetleri vermeyi planladıklarını belirtti.

Berk, son olarak, "İlimiz için hem sağlık turizmini olumlu etkileyecek hem de bölge halkının ihtiyaçlarına karşılık verecek bu yatırım için başta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.




Bu haber 425 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI