Bugun...



31 Mart Yerel Seçimi için Oy Kullanma Rehberi

Seçmenlerin Oy Kullanma Süreci 5 Adımda İşleniyor

facebook-paylas
Güncelleme: 23-03-2024 16:47:46 Tarih: 23-03-2024 16:45

31 Mart Yerel Seçimi için Oy Kullanma Rehberi

 

 

Yasin GÜLER - 31 Mart'ta Türkiye'de gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, seçmenler için önemli bir günü işaret ediyor. Bu süreçte, seçmenlerin oy kullanma süreci 5 adımda gerçekleşiyor:

1. Oy Kullanma Yeri ve Sandık Bilgilerini Kontrol Etme: Seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini seçmen bilgi kağıdından, internetten veya YSK'nin mobil uygulamasından öğrenebilirler. Oy verme günü, seçmen bilgi kağıdını getirmek zorunlu değildir. Ancak, hangi sandıkta oy kullanacaklarını önceden kontrol etmeleri önemlidir.

2. Kimlik Belgelerini Hazırlama: Oy kullanmaya giderken, seçmenlerin üzerlerinde resimli ve vatandaşlık numarası bulunan kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport vb.) bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgelerden birini göstermeyenler oy kullanamazlar. Kimlik belgesi, seçmenin oy kullanma sürecindeki en önemli belgedir ve titizlikle korunmalıdır.

3. *Cep Telefonu Kullanımı Yasak: Oy verme kabinlerine cep telefonu veya görüntü kaydedici cihazlarla girilmesi yasaktır. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bitene kadar sandık kuruluna bırakılmalıdır. Oy kullanma sırasında, seçmenlerin dikkatlerinin dağılmaması ve gizliliğin korunması için bu kural oldukça önemlidir.

4. Oy Kullanma İşlemi: Seçmenler, oy verme kabinine geçtiklerinde birleşik oy pusulasında tercih ettikleri adaylar için ayrılan bölüme "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oylarını kullanmalıdırlar. Oy pusulasının başka bir yerine işaret konulmamalıdır. Ayrıca, seçmenlerin tercihlerini yaparken dikkatli olmaları ve oy pusulasını düzgün bir şekilde katlamaları önemlidir.

5. İmza Atma: Oy kullandıktan sonra, seçmenler zarfı sandığa attıktan sonra seçmen listesinde adlarının bulunduğu yere imza atmalıdırlar. Bu işlem, seçmenin oy kullandığını ve oy verme sürecinin tamamlandığını belgelemektedir. İmza atma işlemi, oy verme sürecinin son adımıdır ve dikkatle yerine getirilmelidir.

Bu 5 adımdan oluşan oy kullanma rehberi, seçmenlerin oy verme sürecini daha kolay ve düzenli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olacaktır. Oy kullanma sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşan seçmenler, sandık görevlilerine veya Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak destek alabilirler.




Bu haber 492 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI