Bugun...



GÜNEYDOĞU BÖLGESEL KARİYER FUARI 2024 BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde düzenlenen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı 2024 "Yetenek Her Yerde" sloganıyla Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde; Adıyaman Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilen fuarın açılış programı büyük bir katılımla başladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2024 13:47

GÜNEYDOĞU BÖLGESEL KARİYER FUARI 2024 BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezindeki programa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi temsilcileri, Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Jandarma Kolordu Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve diğer paydaş üniversite rektörleri, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri, dekanlar, STK temsilcileri, iş insanları ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç yaptığı konuşmada, “Şarkın iki güzel sultanlarından "Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs’ü fethinde annelerinden en önemli desteği aldığı, haçlı ordusunu bozguna uğratan’yu dar eden Sultan Kılıçarslan'ın mezarının bulunduğu, Sezai Karakoç’ların, Hamit Aytaçların El Cezerinin Ali Emiri’lerin Süleyman Naziflerin Ahmet Ariflerin, Cahit Sıtkı Tarancı’ların, Esma Ocak’ların doğduğu ve veya yetişdiği ve de Peygamber efendimizin duasına mazhar bu kadir Diyarbakır şehrimizde sizleri ağırlamaktan büyük bir sevinç duyduğumuzu belirterek hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek,  bugüne kadar kentte düzenlenen en kapsamlı ve geniş katılımlı fuarlardan birine ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Kamu kurumlarının, nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin arttırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kurumlara kazandırılması, Gençlerin işverenlerle etkileşimi artırılarak gençlerin reel sektörün beklentileri hakkında bilgileri artırılması ve kariyer farkındalıklarının yükseltilmesinin amaçlandığı fuardan bilgiler veren Karakoç, kariyer fuarlarının Türkiye Yüzyılını inşa edecek geçlere, yeteneklere fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırarak kariyer imkanı sunduğunun altını çizdi.

Dicle Üniversitesi’nin yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetleriyle; gerçekleştirdiği bilimsel araştırma ve toplumsal katkı projeleriyle ve son dönemde uluslararasılaşma faaliyetleri ile bilim ve değer üreten bölgenin ve ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Karakoç, “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde ve Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde ve 15 Üniversitemizin paydaşlığında ve 250 ye yakın kamu ve özel sektör temsilcisinin katılımı ile düzenlenen Güneydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (GÜDKAF'24)'a destek veren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sayın valimiz Ali İhsan Su Bey ‘e, CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ‘a Bey ‘e, Kıymetli Rektörlerimize, isimlerini sayamayacağım birbirinden kıymetli sponsorlarımıza, kamu ve özel sektör temsilcilerine, basın mensuplarına ve özellikle üniversite kariyer merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

“Dicle Üniversitemizin ev sahipliğinde on beş üniversitemizin katılımıyla tabii aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarımızın katılımı, STK'larımızın katılımı İş dünyamızdan çok önemli firmalarımızın katılımıyla ve tabii ki öğrencilerimizin katılımıyla çok önemli olan bu Güneydoğu Kariyer Fuarına hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, kariyer konusunun önemli olduğunu, insanlığın temelinde istihdamı geliştirmek ve büyütmek amacı olduğunu dile getirdi.

“Ülkemizin geleceği, firmalarımızın gelişmesi, ülkemizin gelişmesi kalkınmamızın hızla gelişmesi, artması, tüm bunlar için en önemli konuların başında istihdam gelmektedir. Bu fuarda gençlerimizle kamu kurum ve kuruluşlarımızı, özel sektör temsilcilerimizi, üniversitelerimizi hepsini bir araya getiriyoruz” diyen Su, Kariyer Fuarlarının ülkemizin, ilimizin, bölgemizin bu anlamda istihdamına, nitelikli istihdama kavuşması yönünde ve istihdam edilecek hem de istihdam ihtiyacı olan kurum kuruluş ve firmaların buluşmasında önemli bir rolü üstlendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuara destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

Büyük bir katılımın olduğu, Türkiye'nin önde gelen kurum ve firmalarını öğrencilerle buluşturan fuar yarın sona erecek.

Üniversiteli gençlerin istihdam olanaklarına erişebilirliklerinin desteklenmesi, istihdamda fırsat eşitliği sağlanması ve tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen kariyer fuarları 2019 yılından bu yana başarıyla gerçekleştiriliyor.

Kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, meslek odaları, kamu ve genç istihdamında büyük paya sahip KOBİ’lerin de katılım gerçekleştirmesi planlanan fuarda gençler, etkinliklere katılım sağlayarak kurum ve kuruluşların insan kaynakları yöneticileri ile birebir temas kurma fırsatı yakalarken, iş ve staj mülakatları, örnek olay çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmalarına da katılarak kendilerini iş hayatına hazırlayacak deneyimler kazanabiliyor.

Fuarlara katılım sağlamak isteyen gençler, QR kodlarını, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin geliştirdiği ve kariyer hayatına ilişkin tüm hizmetlerin fırsat eşitliği temelinde tek bir nokta üzerinden sunulduğu e-insan mobil uygulaması üzerinden alabilecek. Gençler, fuar kapsamında planlanan özel etkinlik ve iş-staj mülakatları başvurularını da hem e-insan mobil uygulaması hem de Yetenek Kapısı web sitesi (yetenekkapisi.org) üzerinden gerçekleştirebilecek.




Bu haber 677 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI