Bugun...



Türkiye İşçi Partisi’nden Diyarbakır'a çıkarma

Türkiye İşçi Partisi Milletvekillerinin ‘Bir Yol Var’ diyerek düzenlediği yurt gezileri kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve beraberindeki partililer Diyarbakır’a geldi.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2021 00:17

Türkiye İşçi Partisi’nden Diyarbakır'a çıkarma

Türkiye İşçi Partisi’nin “Bir Yol Var” kampanyası kapsamında Diyarbakır’a gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ve beraberindeki partililer bir cafede gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Partisinin var olduğu il ve ilçelerde siyasi çalışmalar için ziyaretler gerçekleştirdiğini ve Diyarbakır’ın bu kapsamda önem verdikleri illerden bir tanesi olduğunu söyleyen Atay, “Toplumsal muhalefetin örgütlenmesi açısından bizim için Diyarbakır önemli bir durak. Burada esnaf ziyareti yapacağız. Daha sonrada bir halk buluşması gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki süreçte sol, sosyalist, demokrat örgütlerin nasıl bir ittifak kurabileceğine dair halkımızla fikir alışverişi yapacağız.” Diye konuştu.

“HER YURTTAŞ KÜRDİSTAN DEMEK İSTİYORSA BU HAKKA SAHİPTİR”

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atay, son dönemde ‘Kürdistan’ söylemlerinden dolayı gözaltına alınan kişilerle ilgili şöyle konuştu: “Sonuç olarak bu bölgenin bir gerçekliği var. Tarihsel bir gerçeklik var. Sürekli aynı tartışma üzerinden bir kutuplaşma yaratılmaya çalışıldığı kesin ama buradaki her yurttaş Kürdistan demek istiyorsa bu hakka sahiptir. Bunun tartışılacak bir tarafı yok.”

“BİR ERKEN SEÇİM İHTİMALİ MASADA VAR”

Partisinin ittifak yapma düşüncesi kapsamında diğer partilerle ziyaretler gerçekleştireceğini de belirten Atay, önümüzdeki süreçte somut adımların atılabileceğini belirtti. Erken seçim hakkında da konuşan Atay, “AKP’nin talep ettiği seçim yasası değişikliğine gidecekse ana akım muhalefetin içenden bir siyasi parti ile anlaşıp anayasa değişikliği yapmaz ise 1 yıldan önce seçime gidemezler, anayasal hüküm olarak. Seçim yayasını değiştirmez ise bu formülün kendilerine yarar bir tarafın olmadığını hepimiz biliyoruz. Niyetinin 2023 Haziran’da yapılacak seçime kadar bu iktidarın devam ettirmek olduğunun farkındayız ama hem ekonominin gidişatı hem de sosyolojik gerilim AKP’nin MHP ile beraber bu iktidarı devam ettirmesini çok zorlu kılıyor. O açıdan bir erken seçim ihtimali masada var ama bunu nasıl formüle edeceklerine dair bence kendilerinin de kafası karışık.” Dedi.

TİP HEYETİ TAHİR ELÇİ'NİN VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKTI

Atay ve beraberindeki partililer 28 Kasım 2015’te öldürülen Diyabakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu yer olan Dört Ayaklı Minare önünü karanfil bıraktı.




Bu haber 458 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI