Bugun...



D. Ü 10. ULUSLARARASI KERPİC’23 SEMPOZYUMU BAŞLADI

Dicle Üniversitesinde 10. Uluslararası Kerpic’23 “Gain Information From The Traditional Earthen Architecture” konulu sempozyum, 50. Yılı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

facebook-paylas
Tarih: 26-10-2023 18:46

D. Ü 10. ULUSLARARASI KERPİC’23 SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sempozyum açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Sur Kaymakamı Asım Solak, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şefika Ergin, 10. Uluslararası Kerpic Sempozyumu için uzun zamandan beri çalışma yaptıklarını sempozyumu Diyarbakır’da gerçekleştirdiklerinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. 

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran, “Sempozyumun amacı “Geleneksel Toprak Mimarisi” temasına ilişkin bulgu ve bilgilerin bir araya getirilmesi ve yeni nesillere aktarılmasıdır. Toprağın yapı malzemesi olarak kullanılması konusuna odaklanacak olan sempozyumda, ulusal ve uluslararası platformda bu konuda uzmanlığı olan yerli ve yabancı katılımcıların hazırladığı bildirileri ile lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve profesyoneller çalışmalarını paylaşacaktır. Konferans, toprak bazlı malzemenin çağdaş inşaat teknolojisindeki ilgili stratejilerini, avantajlarını ve kaydedilen ilerlemeleri anlama fırsatı sağlayacaktır. Sempozyum sonrası, bu alandaki akademik bilgilerin aktarımına imkan sağlayacak bir ortamda, mimarlık öğrencileri ile birlikte bir workshop çalışması yapılacaktır. Bu workshopta birebir geleneksel kerpiç bloklar oluşturularak, bu değerli malzemenin yerinde uygulanmasına ve önemine dikkat çekilecektir” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “Dünya, enerji kaynaklarını yitirmeye başladığı bir süreçte Diyarbakır, en önemli doğal kaynaklarımızdan biri olan toprak konusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor” diyerek 10. Uluslararası Kerpic’23 “Gain Information From The Traditional Earthen Architecture”  konulu sempozyumuna katılan hem yurt dışından hem de ülkemizin çeşitli üniversitelerinden alanında uzman akademisyenleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu,  sempozyumun Diyarbakır için önemli ve faydalı olacağını söyledi.

Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “İnsanlığın var olduğu topraklardayız. Dolayısıyla insanlık adına mimarlık adına ne varsa burada. Buradan yeniden dünyaya mesaj vermek önemli” dedi.

Açılış konuşmalarını ardından Fotono21 ve Kefsa Fotoğraf Derneği’nin “Anadolu’nun Kerpiç Evleri” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti.

Sempozyum iki gün boyunca sunumlar ile devam edecek.




Bu haber 744 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI