Bugun...



Kuyumculardan altın tavsiye: Altından şaşmayın!

Altın 535 lira seviyelerine çıktıktan sonra bugün 487 liradan alıcı bulurken kuyumcular, altına duyulan güvenin yitirilmemesi tavsiyesinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2021 00:40

Kuyumculardan altın tavsiye: Altından şaşmayın!

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, altın alacaklara önemli tavsiyelerde bulundu.

Bugün itibariyle gram altın serbest piyasada 487 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın 793 liradan satılıyor.

"Altın bin yıllardır süren bir yatırım aracıdır"

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, "Altın, TL olarak 2021 yılında 535 TL'yi gördükten sonra yaklaşık yüzde 25 değer kaybetti. Has altın 400 TL'yi gördüğünde vatandaşa 'Altın düştü, alım fırsatıdır.' demiştik. Altın, 400 TL'den sonra değer kaybını kapatmak için tekrar 520'lere yükseldi. Has altın 483 TL civarlarında seyrediyor. Altın bin yıllardır süren bir yatırım aracıdır. Rahatlıkla vatandaşlara tavsiye edebiliriz." diye konuştu.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner

"Piyasada olan para başka ülkelere gitmesin"

Altının yükselmesinin sebebinin de Doların TL karşısında yükselmesinden kaynaklandığını ifade eden Öner, "Yatırımcılara uzun vadeli olarak altını her zaman öneriyoruz. Kripto paralara yatırım yapıp zarar edenler milli kayba sebep oluyor. Piyasada olan paranın başka ülkelere gitmesi hepimizin zararınadır." dedi.

"Mevsimlik işler nedeniyle Diyarbakır'da düğün sezonu ağustos ayından itibaren daha yoğunlaşır"

Diyarbakır'daki düğün sezonunun diğer illere göre biraz ters düştüğünü belirten Öner, "Diyarbakır'da yazın insanlar tarlada çalışıyor veya fındık için başka şehirlere gittiklerinden şehir çok sakinleşiyor. Yaz aylarında işlerimiz biraz durgun geçiyor. Tarladan veya mevsimlik işlerinden geri dönenlerle birlikte Diyarbakır'da düğün sezonu ağustosun yarısından başlayıp aralık ayına kadar daha hareketli geçiyor." şeklinde konuştu.

Ülkelerarası ilişkilerden dolayı da altının değer kaybedip yükselebildiğine işaret eden Öner, "Bir ülke altın rezervini 2 katına çıkardığı an, altına olan talep artar ve altın fiyatları yükselir. Ancak ülkedeki altın yatırımcıları, yatırımlarını altından yabancı para birimlerine çevirdiği anda ise altın fiyatları düşer. Bu yüzden altın her zaman için elinizdeki güçtür. Altın her yükseldiğinde maalesef sahte altın da meydana çıkıyor. Vatandaşlar tanıdık, tecrübeli ve sağlam kuyumculardan alışveriş yaparlarsa bir sorun olmayacaktır." dedi.

 




Bu haber 619 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI