Bugun...



“Sur Kültür Yolu Festivali” ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ulu çınarlar ve engelli bireyleri Sur Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında gezdirdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2023 11:51

“Sur Kültür Yolu Festivali” ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, sergiler, söyleşiler, tiyatro oyunları, dini etkinlikler ve çocuk etkinlikleriyle devam ediyor.

Şehir içinden ve dışından ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Sur Kültür Yolu Festivali, ulu çınarları ve engelli bireyleri ağırladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli bireylerin sosyalleşmesine katkı sunmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yaşlılar ve engelli bireyleri Sur Kültür Yolu Festivalindeki sergilerde gezdirdi.

Servis araçlarıyla yaşlıları ve engelli bireyleri evlerinden alan ekipler,konuklarını tarihi İç Kale Artuklu Sarayında “Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri” sergisi ve Cemil Paşa konağında “Geçmişin Işığında Ustaların Elinden Geleneksel El Sanatları Atölyeleri” sergisini gezdirdi.

Ulu Çınarlar, tarihi konakta Ebru Sanatı, Fileografi, İpek dokumacılığı ve el sanatları kapsamında sergilenen bastonların yapılışını izledi.Yaşlılar, daha sonra Yeşilçam Müzikleri Sergisi’ni gezerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Engelli bireyler ise farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşayarak sergideki eserleri inceledi.




Bu haber 682 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI