Bugun...



BAĞLAR’DAN GERİ DÖNÜŞÜME REKOR KATKI

Bağlar Belediyesi,”Sıfır Atık Projesi” kapsamında 2023 yılında 99.5 ton tekstil ve 3 bin 533 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırarak ekonomiye büyük katkı sağladı. Kamu kurumları, okullar, alış veriş merkezleri, siteler gibi vatandaşların yoğun olduğu işlek noktalara bırakılan konteynerler aracılığıyla geri dönüşüme büyük katkı sağlandığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Bu proje Bağlar’da benimsendi ve tuttu.” değerlendirmesinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2024 17:27

BAĞLAR’DAN GERİ DÖNÜŞÜME REKOR KATKI


 


“Sıfır Atık Projesi” Meyvelerini Veriyor
Belediye bünyesinde “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” kurarak “Sıfır Atık Projesi” için çalışma yürüten Bağlar Belediyesi, bir yandan ilçe halkını geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendiriyor, diğer yandan ekonomiye katkıda bulunuyor.
Ambalaj atıklarının biriktirilmesi için aralarında kamu kurumları, siteler ve marketlerin de bulunduğu işlek noktalara bırakılan geri dönüşüm kumbaraları ve kafesler yoluyla kağıt, karton, plastik, metal,cam gibi ambalaj atıkları toplanıyor. Bu sayede 2023 yılında 3 bin 533 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırıldı.

Kullanılmış Giysiler Geri Dönüşüme Kazandırılıyor
Kamu kurumları, okullar, alışveriş merkezleri ve siteler gibi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı yerlere bırakılan konteynerler aracılığıyla da 2023 yılında 99.5 ton tekstil atığı toplandı. 150 noktaya bırakılan konteynerler sayesinde giysi, çanta, ayakkabı ve kullanılmış tekstil atıkları geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlandı.
4 yıl önce uygulamaya başladıkları “Sıfır Atık Projesi’nin Bağlar’da büyük başarıya ulaştığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların çevre ve geri dönüşüm konusundaki bilinç düzeyi arttığını gibi ülke ekonomisine de çok ciddi katkılar sağlandığını söyledi. 
Beyoğlu :“Proje Başarıya Ulaştı”
 Bağlar halkının projeyi benimsediğine dikkat çeken Beyoğlu,”Hem ambalaj atıklarını hem tekstil atıklarını topluyoruz. Çevreyi korumakla beraber vatandaşlarımızın çevreyi koruma bilincini geliştirmiş oluyoruz. Ambalaj atıkları ve kullanılmış giysiler geri dönüşümle değerlendirilerek ekonomik hayata ciddi katkı sağlanmış oluyor. Proje vatandaşlarımız tarafından benimsendi, güzel bir teveccüh ve destek var. Duyarlılık gösteren Bağlar halkımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.




Bu haber 319 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI