Bugun...



Eğitim Bir-Sen Adıyaman: Depremzede öğrenciler için ek kontenjan açılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, LGS ve YKS’ye girecek deprem bölgesindeki öğrenciler için liselerde ve üniversitelerde ek kontenjan hakkı tanınmasını talep etti.

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2024 00:10

Eğitim Bir-Sen Adıyaman: Depremzede öğrenciler için ek kontenjan açılmalıdır

 

 

Mehmet Demir, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üniversitelerde depremzede öğrenciler için ek kontenjanlar açıldığını dile getirdi.

Demir, deprem bölgesinde bazı iyileştirmelerin yapılmış olmasıyla birlikte öğrencilerin sınavlara hazırlık hususunda hala dezavantajlarının devam ettiğini, bu yüzden kontenjan artırımı ile ilgili inisiyatifin bu eğitim öğretim yılında da devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Öğrencilerimiz sınavlara hazırlık bakımından dezavantaj yaşamaktadır"

6 Şubat 2023 tarihinde ülke olarak çok zor bir süreç yaşadıklarını ifade eden Demir, "Bu süreçte birçok okulumuz hasar gördü veya yıkıldı. Az hasarlı olan okullarımızda eğitim öğretim onarımlarla devam ediyor olmasına rağmen güçlendirilmesi gereken veya yıkılan bazı okullarımızda ikili eğitim yapılmaktadır. Bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konudaki gayretli çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki; konteyner ve prefabrik kentlerde ikamet etmekte olan binlerce öğrencimizin hazırlık süreçleri çok zor şartlar altında devam etmektedir. Öğrencilerimiz sınavlara hazırlık bakımından dezavantaj yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

"İki ek kontenjan uygulamasının devam ettirilmelidir"

Demir, deprem bölgesindeki öğrencilerin çalışma şartlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydederek, "Konteyner ve prefabrik kentlerde çalışma olanaklarının sınırlı olması, depremlerin ortaya koyduğu olumsuz psikoloji ve benzeri dezavantajların göz önünde bulundurularak bir önceki eğitim öğretim yılında olduğu gibi bölgedeki öğrenciler için LGS’de her sınıf düzeyinde iki ek kontenjan uygulamasının devam ettirilmesi, YKS’de ise üniversitelerde genel kontenjanda bir azaltmaya gidilmeden sadece deprem bölgesindeki üniversitelerle sınırlı kalmadan, tüm üniversitelerde ve vakıf üniversitelerinde depremzede öğrenciler için ek kontenjan oluşturulmalıdır. Bu pozitif yaklaşımın söz konusu sınavlara ait kılavuzlar yayınlanmadan kamuoyuyla paylaşılmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Demir açıklamasının sonunda, "Biz Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi olarak 6 Şubat tarihinden bu yana eğitim öğretim süreçlerinin en sağlıklı biçimde yürütülmesi için harcanan çabayı görüyor ve takdir ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu’nun bölgedeki dezavantajları görerek, talep ettiğimiz adımları atacağına böylelikle eğitim camiasının ve paydaşlarının güven ve motivasyonunu arttıracağına kanaatimiz tamdır. Bu vesileyle başta depremden etkilenen yavrularımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hayırlı bir sınav süreci diliyoruz." dedi.

 




Bu haber 533 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI