Bugun...



Diyarbakır ÖSYM il Koordinatörlüğünden Sert Yanıt Yalan Haberle Kamuoyu Yanıltıyor.

ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Oktay Bozan, bazı yayın organlarında yer alan ve Milli Savunma Sınavı'nın sadece Dicle Üniversitesi kampüsünde yapıldığı iddialarına karşı sert bir şekilde yanıt verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-03-2024 23:00:11 Tarih: 03-03-2024 16:45

Diyarbakır ÖSYM il Koordinatörlüğünden Sert Yanıt Yalan Haberle Kamuoyu Yanıltıyor.

 

 

Yasin Güler 
Bugün Diyarbakır genelinde yapılan Milli Savunma Sınavı bazı yayın organları tarafından bilinçli bir şekilde hedef gösterilerek haber yapılması üzerine açıklamalarda bulunan ÖSYM il koordinatörü Prof. Dr Oktay Bozan, açıklamalarının devamında iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, yapılan haberlerin gerçeklerle uyumlu olmadığını bilinçli bir şekilde hedef gözeterek yapıldığını dile getirdi.

ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Bozan, açıklamasında rakamlarla da destekleyerek, sınavın yapıldığı yerlere ilişkin detayları paylaştı. Şehir merkezinde 2882 kişinin, üniversite kampüsünde ise 5806 kişinin sınava girdiğini ifade eden Bozan, toplamda 8688 kişinin sınavın yapıldığı alanlarda yer aldığını açıkladı. Bu verilerin, medyada dolaşan iddialarla tamamen çeliştiğini vurgulayan Bozan, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini, haberciliğin tek taraflı ve veri olmaksızın yapılmasını ya  amatörlük yada hedef gözetilerek yapıldığını savundu.

Trafik konusuna da değinen Prof. Dr. Bozan, bu güne kadar tarafımızca bilgi istenen hiçbir haber kanalına kapılarının kapanmadığını hemen hemen herkesin bütün sorularına şeffaf bir şekilde cevap verildiğini aktaran ÖSYM il koordinatörü Prof Dr Oktay BOZAN sınavın trafik yoğunluğuna neden olduğu yönündeki iddiaları reddederek, şehirdeki trafik sorununun genel bir durum olduğunu belirtti. Her mesai girişi ve çıkışında trafik yoğunluğunun yaşandığını ve adayların sınav günü trafik durumunu gözetmeleri konusunda sadece Milli Savunma Sınavı için değil bütün sınavlar için sınav kayıt esnasında sınavdan en az 30 dk önce giriş kapısında hazır bulunmaları gerektiği şeklinde  bilgilendirildiğini bununda en az 60 dakika önce sınav yerine doğru hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bozan, haberin tek taraflı ve objektiflikten uzak olduğunu vurgulayarak, medyanın daha sorumlu bir şekilde haber yapması gerektiğini belirtti. Benzer yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için kamuoyunun daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Bozan, iddiaların gerçeklerle örtüşmediğini paylaştığı veriler ile net bir şekilde ortaya koydu.




Bu haber 1617 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI