Bugun...



DEVA PARTİLİ EKMEN, TBMM GENEL KURULU’NDA SAVAŞ SUÇLARI SEBEBİYLE İSRAİLLİ YETKİLİLERİN TÜRKİYE TARAFINDAN YARGILANMASI GEREKTİĞİNİ SAVUND

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak gerçekleştirdiği konuşmada, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılar ve özellikle El-Ehli Hastanesi’ne gerçekleştirilen ve yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırı sebebiyle savaş suçlusu olduğunu savundu.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2023 00:01

DEVA PARTİLİ EKMEN, TBMM GENEL KURULU’NDA SAVAŞ SUÇLARI SEBEBİYLE İSRAİLLİ YETKİLİLERİN TÜRKİYE TARAFINDAN YARGILANMASI GEREKTİĞİNİ SAVUND

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ve net bir duruş sergilediğini, ancak ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin ve uluslararası sistemin ısrarla İsrail’i desteklediğini ve Gazze’de ölen sivilleri görmezden geldiğini ifade eden Ekmen, sadece kınama ve niyet beyanlarının yeterli olmadığını ifade etti.

Türk Ceza Kanunu’nun 13. Maddesinde belirtilen Yabancı Tarafından İşlenen Suçlar kapsamında soykırım suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar sebebiyle Adalet Bakanı’nın talep etmesi halinde yargılama yapılabileceğini belirten Ekmen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ve Türk savcılarını bu konuda soruşturma açmaya davet etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, kabinesinin ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nde emir veren askeri yetkililerin Türk yargısı tarafından yargılanabileceğini söyleyen Ekmen, kınama ve niyet beyanlarının bu katliamı durdurmaya yetmediğini ve harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine son verdi.

 

 

 




Bu haber 454 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI