Bugun...



Batman halkı: Bugün sevinç ve hüznü beraber yaşıyoruz

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hafta sonu gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar, bir yandan Peygamberimizin doğum yıldönümü gibi güzel bir anın heyecanını yaşarken öteki taraftan Filistin'de devam eden soykırımdan dolayı hüzünlü olduklarını dile getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2024 18:33

Batman halkı: Bugün sevinç ve hüznü beraber yaşıyoruz

 

Pazar günü Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlit etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe katılan bayanlar duygu ve düşüncelerini paylaşırken Covid-19 vakalarından sonra Batman'da yaklaşık 4 senelik aranın ardından yeniden Peygamberimizin kutlu doğumu münasebetiyle mevlit etkinliği düzenlenmesinin verdiği sevinçten bahsederken öteki yandan işgal rejiminin Filistin'de sürdürdüğü soykırımın yüreklerde oluşturduğu yaraya dikkat çekti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinden Batman etkinliğine gelen Halime Karaalp, "Kutlu sevdayı uzun zamandır gerçekleştirmiyoruz ve gerçekten çok özlemiştik. Bu vesileyle başta Filistin meselesi olmak üzere bütün mazlum ve Mustazafların davası bizim davamızdır. Allah izin verdiği sürece hep meydanlarda olacağız." ifadelerini kullandı.

"Toplum olarak hüzün içerisindeyiz"

Düzenledikleri etkinlikten dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkürlerini ileten Fazile Tay, "Anlatılmayacak kadar güzel duygu, Allah herkese nasip etsin. Her sene geliyoruz, gelmeyenlere de tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Daha önceki etkinliklere İstanbul Yenikapı Meydanında katıldığını söyleyen Türkan Tanrıkulu, "Allah herkese nasip etsin. Görevli olmayı da arzuluyorum. İnşallah Allah nasip eder. Çok heyecanlıyım. Buraya gelmek büyük bir şeref. Gazze'deki kardeşlerimize Allah'tan yardım diliyoruz. Sürekli dua ediyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz." diye belirtti.

Katılımcılardan Elif Başaran ise, "Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu coşkulu bir şekilde kutlamak için buraya geldik. Bu tür etkinliklerin sürekli ve düzenli bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Toplum olarak hüzün içerisindeyiz. Elimizden geleni yapmak istesek de yapabileceklerimiz kısıtlı. Allah onlara yardımcı olsun. Umarım israilin sonu gelir." dedi.

"4 yıl aradan sonra yeniden mevlit etkinliği olsa da içimizde bir burukluk var"

Medrese eğitimi görüyorum ve Batman'a ilk kez geldiğinden dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade eden Sara Köprügöz, burada Peygamber Efendimizin kutlu doğumu programı düzenlendiğini, dua ve mevlitler okunduğunu belirterek dualarının Gazze'deki Müslümanlar için olduğunu söyledi.

4 yıl aradan sonra Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu kutlamanın verdiği sevinci paylaşan Emine Baytar, "Bu kadar insanın buraya gelmesi Peygamberimizin kutlu doğumu için az bile. Gazze'deki kardeşlerimiz savaşıyor, çok üzülüyoruz ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. Sadece dualarımızla yardımcı olabiliyoruz. Bu da çok acı verici bir durum." şeklinde konuştu.

Diğer katılımcılar gibi Filistin için duygu ve düşüncelerini paylaşan Hayrunnisa Baytar ise şunları söyledi:

"Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için geldik. Batman'da kaç yıldır mevlit etkinliği olmuyordu. Yeniden etkinlik olsa da içimizde bir burukluk var. Filistin'de olan olaylarda hiçbir şey yapamadığımızdan kendimizi suçlu hissediyoruz. Siyonistlere de bir şey yapamıyoruz. Gönderdiğimiz yardımlar da kısıtlı. Sadece yiyecek yardımı yapabiliyoruz, başka bir yardımda bulunamıyoruz. Bugün Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için toplandık. İnşallah en yakın zamanda Filistin'in kurtuluşu için de toplanırız."




Bu haber 471 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI