Bugun...



Malatya Baro Başkanı Onur Demez: Adliye hizmetleri tıkanmış durumda

Şu anda birbirine kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet verildiğini belirten Malatya Baro Başkanı Onur Demez, sadece avukatların değil, hâkim, savcı ve adliye personelinin de büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarına dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2023 18:47

Malatya Baro Başkanı Onur Demez: Adliye hizmetleri tıkanmış durumda

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde, Malatya’da on binlerce bina, binlerce işyerinin yanı sıra başta adliye binası, tarihi Ulu Camii, Yeni Camii, valilik binası olmak üzere birçok tarihi ve kültürel yapı yıkıldı veya ağır hasar gördü.

Ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen Malatya Adliye Binası, geçen günlerde kontrollü bir şekilde yıkılmıştı.

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve Abdurrahman Babacan’ı TBMM’de ziyaret ederek, yeni Adliye Sarayı inşaatının ihaleye çıkartılması talebini ileterek, destek istedi.

Demez, “6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Adliyesi birbirinden bağımsız ve kilometrelerce uzaklıkta bulunan 6 ayrı binada adalet hizmetlerini vermeye çalışıyor. Malatya Adliyesi deprem öncesinde de zaten yetersizdi ve 4 ayrı binada hizmet sunmaya çalışıyordu. Yeni Adliye Sarayı’nın yapımı projesi 2023 yılı yatırım programında ve 130 milyon TL ödeneği bulunuyor. Bir an önce Adliye binasının yapımına başlanılmasını ve yatırım ödeneğinin arttırılmasını talep ediyoruz. Malatya’da şu anda adliye hizmetleri tıkanmış durumda. Sadece avukatlar değil, hâkim ve savcılar ile adliye personeli de büyük bir sıkıntı içinde bulunuyor. Sorunun çözümü için herkesten destek ve katkı bekliyoruz. Bunu Malatya ve Malatyalılar için talep ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.




Bu haber 597 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI