Bugun...



Emekli Memur-Sen'den emekli memur maaşlarına seyyanen zam talebi

Emekli Memur-Sen, memur maaşlarına yapılan seyyanen ilave ödemenin, aylık bağlama oranına göre kamu görevlisi emeklilerine de yansıtılmasını talep etti.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 00:03

Emekli Memur-Sen'den emekli memur maaşlarına seyyanen zam talebi

Emekli Memur-Sen, memur maaşlarına yapılan seyyanen ilave ödemenin, aylık bağlama oranına göre kamu görevlisi emeklilerine de yansıtılmasını talep etti.

Emekli Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, en düşük kamu görevlisi maaşı 22 bin liraya yükseltilirken en düşük kamu görevlisi emeklisinin maaşının ise 7 bin 900 liradan 9 bin 287 liraya yükseldiği belirtildi.

"En düşük memur ve memur emeklisinin maaş farkı yüzde 137'ye çıkıyor"

Memur maaşlarına ilişkin düzenlemede kamu görevlisi emeklilerinin unutulduğu ifade eden açıklamada, "En düşük kamu görevlisi ve en düşük kamu görevlisi emeklisi arasındaki fark yüzde 40 civarındayken bu yeni düzenlemeyle aradaki fark yüzde 137'ye çıkıyor. Bu durumun anlatılabilir ya da kabul edilebilir bir tarafı bulunmadığı gibi adil, hakkaniyetli ve mantıklı bir sonucu da bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Düzenlemeyle kamu personel sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi beklenirken aynı zamanda bir de emekli ve çalışan arasında adaletsizlik ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğer taraftan, uzun süredir hem toplu sözleşme masasında hem de sahada ifade ettiğimiz büyük bir eksiklik var. Hizmet ettiğimiz dönemde aile birliğinin önemi vurgulanırken emekli olmakla beraber sanki aile birliğinden ilişiği kesilmiş gibi eş ve çocuk yardımı da ödenmemektedir. En düşük kamu görevlisi maaşı hesaplanırken çalışmayan eş ve 2 çocuk olarak dikkate alınıyor fakat bu ödeme emekli kamu görevlilerinde dikkate alınmıyor. Kanun teklifinin eksiklikleri, aksaklıkları ve toplumsal maliyet üretecek sorunları Meclis aşamasında çözülmeli, seyyanen ilave ödeme aylık bağlama oranına göre kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmalı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü tam ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir."




Bu haber 642 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI