Bugun...



Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın diye gönderildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın, doğru sözlü olsun, birbirlerine zulmetmesinler diye gönderildi. İslam onun için en büyük nimet." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-06-2023 09:28

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın diye gönderildi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, Hollanda, ABD ve Kanada başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen Türkiyeli hacı adaylarıyla Mekke'de bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, insanlar için en büyük nimetin İslam olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, "İslam, insanlar yeryüzünde adaletle davransın, doğru sözlü olsun, birbirlerine zulmetmesinler diye gönderildi. İslam onun için en büyük nimet. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de; 'Bugün sizin dininizi kemale erdirdim. Ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslam'ı seçtim' buyurmaktadır. 'Üzerinizdeki nimetimi tamamladım' diyor. Müslüman olmamız bizim için en büyük nimettir." dedi.

"Hac, mümine günahları ile yüzleşerek aklından, kalbinden ve hayatından çıkarma fırsatı verir"

Erbaş, daha sonra Türkiye'den gelen hacı adaylarıyla bir araya geldi.

Burada da hacı adaylarına hitap eden Erbaş, haccın müminler için arınma ve bağışlanma yeri olduğunu belirterek, "Hac ibadeti mümin kişiye kendi hayatı, kalbi, niyeti, hayalleri, arzuları, nesli, hataları ve günahlarıyla yüzleşerek kötülük adına ne varsa aklından, kalbinden ve hayatından çıkarma fırsatı vermektedir. Büyük bir azim ve kararlılıkla âlemlerin Rabbine yönelerek, samimi bir tövbe ile dua ve yakarışlarla kendisini affettirme fırsatı tanımaktadır. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem); 'Her kim hac ibadetini yapar, kötülükten, günahtan uzak durursa annesinden doğduğu gün ki gibi günahsız olur.' buyurmaktadır." diye konuştu.

Erbaş, dünyevileşmenin insanlar için büyük bir tehlike olduğuna dikkati çekerek, "Bizi kemiren, içimizden yok eden büyük bir tehlike dünyevileşme. Rabbimizin verdiği imkânları onun yolunda harcamalıyız." dedi.

Programlara, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ve Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da katıldı.




Bu haber 662 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI