Bugun...



Dicle Elektrikten grevlere ilişkin açıklama

Maaşlarının azlığı ve özlük haklarının yeterince alamadıkları gerekçesiyle Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta grev yapıldığı yönündeki haberlere ilişkin Dicle Elektrikten yapılan açıklamada tüm haklarda iyileştirilmeler yapıldığı ve iş bırakma eyleminin söz konusu olmadığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-07-2023 16:50

Dicle Elektrikten grevlere ilişkin açıklama

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik enerjisi çalışanlarından bir kısmı maaşlarının yetersizliği ve özlük hakları nedeniyle greve gitti. Gerçekleştirilen grev eylemleriyle ilgili Dicle Elektrik tarafından açıklama yapıldı.

 

Açıklamada, 6 ilde 7 bin 500 çalışanıyla hizmet verdiklerini, abonelere kesintisiz ve kaliteli elektriği sunmakla beraber çalışanlarının en iyi koşullarda görevlerini yapması için hassasiyet gösterdiklerini belirterek gelişen ekonomik şartların farkında olarak çalışanlarına mümkün olan en rekabetçi ücret ve yan hak politikasını sağlama gayretinde oldukları ifade edildi.

Temmuz ayında yaptıkları düzenleme ve zamlarla, piyasa koşullarının üzerinde maaş ve yan hak skalalarını oluşturduklarını belirten Dicle Elektrik, açıklamalarında Enerji Bakanlığı ve EPDK gibi kamu otoritelerinin düzenlemelerine tabi bir şirket olarak tatil günlerinde hizmet vermek için çalışanlarının alanlarda olduğunu, bu personellere yasal ölçüler çerçevesinde tüm ödemeleri eksiksiz yapıldığını ve çalıştığı süre kadar mesai ücreti ödedikleri bilgisini paylaştı.

"İş kazalarında çalışma arkadaşımızın tüm sağlık süreçlerini takip ediyor, gerekli desteği sağlıyoruz"

Çalışanlara sunulan yemek ücreti yanında şirket politikası gereği doğum, evlilik ve vefat durumlarında azami destek sağladıklarının kaydedildiği açıklamada, çalışanların tüm yasal haklarını sağlamakla birlikte aynı hassasiyeti işten çıkarılma durumlarında da gösterdiklerini, çalışanların en iyi koşullarda yaşam sürdürmeleri için şartları sürekli iyileştirmeye, rekabetçi ücret ve yan hak politikalarıyla çalışanların yanında olmaya devam ettiklerine vurgu yapıldı.

Şirketin, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında periyodik olarak denetim ve eğitimler gerçekleştirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Çalışma arkadaşlarımızı sürekli eğitim ile bilgilendiriyoruz. İSG birimimizde; bir İSG ve çevre, teknik eğitimler müdürü, 43 iş güvenliği uzmanı, bir iş güvenliği yöneticisi, 11 işyeri hekimi ve 10 işyeri hemşiresi olmak üzere toplam 66 kişi görev alıyor. İş kazası geçiren çalışma arkadaşımızı sağlığına kavuşmasından sonra kendisine en uygun iş alanında çalışmasını sağlıyoruz. İş kazası yaşanması durumunda çalışma arkadaşımızın tüm sağlık süreçlerini takip ediyor, gerekli destekleri kendilerine sağlıyoruz. Bu kapsamda, sağlık takibi yapılarak, gerektiğinde ihtiyaç duyulacak olan protezler de şirketimiz tarafından karşılanıyor." diye belirtildi.

Ücretler enflasyonun üzerinde artırıldı

Çalışanların iddialarında yer alan maaş konusuna da değinilen açıklamada, "Dicle Elektrik olarak tüm çalışma arkadaşlarımıza enflasyonun üzerinde bir oranla, yüzde 35 oranında ücret artışı sağladık. Temmuz ayı maaşına yansıyacak ücret artışının yanında Ağustos ayı içerisinde çalışma arkadaşlarımızın hesaplarına promosyonların yatırılacağı bildirilirken, ödenen yemek ve yol yardımının da devletin belirlediği rakamlar üzerinden gerçekleştiğini de paylaşmak isteriz." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Hizmet verdiğimiz illerin tümünde bir iş bırakma eylemi kesinlikle söz konusu değildir. Bu kapsamda yapılan spekülatif ifadeler gerçekliği yansıtmıyor. Yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını düşünen bir kısım çalışma arkadaşlarımız, haklarını dile getirmek üzere eylem gerçekleştirmektedirler. Dün olduğu gibi emekleri ile şirketimize güç katan görevi başındaki çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."




Bu haber 516 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI