Bugun...



Camp Nou Stadyumuna İlk Kazmayı. Nihat Özdemir Vurdu.

Barcelona'nın stadı Camp Nou'nun yenilenmesi ihalesini Nihat Özdemir'in onursal başkanı olduğu Limak Holding aldı. Temel atma töreni dün Camp Nou Stadyumunda gerçekleştirildi

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 00:07

Camp Nou Stadyumuna İlk Kazmayı. Nihat Özdemir Vurdu.

Taşkın Civelek

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona’nın stadı Camp Nou Stadı’nın inşaatı, düzenlenen temel atma töreniyle başladı. Yenileme ihalesini Limak İnşaat tarafından kazanılan stadyuma 2024’te inşaat devam ederken geri dönülecek. Çalışmaların futbol takımının maçlarını etkilemeyecek bir biçimde devam etmesi planlanırken, stadın koltuk kapasitesi 105 bine yükselecek, çatısı ise tamamen kapatılacak. Stadın tamamı ise 2026 yılının temmuz ayında teslim edilecek.

1 Eylül 2022 tarihinde Camp Nou Stadı’nın yenilenmesi ve genişletilmesi için yapılan ihaleye aralarında Limak İnşaat’ın da bulunduğu ön yeterlilik alabilen 6 firma davet edildi ve sonunda da Türk şirketle anlaşıldı. Temel atma törenine FC Barcelona Başkanı Joan Laporta, teknik direktör Xavi Hernández, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Sergio Busquets’in yanı sıra eski kadın futbolcu Melanie Serrano gibi isimler de katıldı.

Limak Holding Onursal Başkanı ve eski TFF Başkanı Nihat Özdemir, Camp Nou’nun yenilenmesi için Limak’a duyulan güvenden dolayı FC Barcelona yönetimine teşekkür ettiğini belirtti. Özdemir, “Limak olarak bugüne kadar pek çok önemli altyapı projesi tamamladık. Bunlar arasında havalimanları, köprüler, barajlar, otoyolları, stadyumlar, tüneller, limanlar gibi birçok önemli altyapı projesi yer alıyor. Ancak bu proje bizim açımızdan bugüne kadar içinde yer aldığımız en simgesel, en anlamlı projelerden birisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, "Spotify Camp Nou 1957'deki açılışından bu yana evimiz ve tüm Barça taraftarları için bir gurur kaynağı oldu ve böyle kalmasını istiyoruz. Yeni Spotify Camp Nou, tüm Barça taraftarları için ortak bir hayal olarak gerçeğe dönüşecek ve aynı zamanda çocuklarımız ve torunlarımız için bir miras olacak. Buraya geri döndüğümüzde her zamankinden daha güçlü olacağız. Kulübümüzün 125. yıldönümüne denk gelecek şekilde, 2024'ün sonunda, stadyum istediklerimizi almamız için hazır olacak” dedi.




Bu haber 1403 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI