Bugun...



İstanbul halkından Filistin'e sahip çıkma çağrısı

İşgal rejiminin 3 aydan fazladır Gazze'de sürdürdüğü katliama ilişkin konuşa İstanbul halkı, Müslüman halkların ve devletlerin Filistin'e sahip çıkarak işgal rejimine karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 13-01-2024 10:36

İstanbul halkından Filistin'e sahip çıkma çağrısı


    

 

7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı sonrasında işgal rejiminin Gazze Şeridine yönelik sürdürdüğü saldırılar aralıksız olarak devam ediyor. Yaşanan katliam ve soykırıma karşı dünyanın birçok ülkesinde halkların yaptığı büyük gösteriler ve kınamalara rağmen ne İslam ülkeleri ne de diğer dünya devletleri işgal rejimine karşı ciddi bir adım atmadı.


Uluslararası kuruluşların uyarılarına, katliamın durması için yapılan çağrılara rağmen Batılı devletlerden aldığı destek ile katliamlarını sürdüren işgal rejimi, savaş suçu işlemeye, uluslararası hukuku yok saymaya devam ediyor.

Yaşanan katliam ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İstanbul halkı, İslam ülkeleri başta olmak üzere devletlerin yapılanlara karşı sessiz kalmasına tepki göstererek, Filistin halkına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

 

"Filistin'e sahip çıkmak zorundayız"

10 milyon Yahudi'nin 2 milyar Müslümana eziyet ettiğini söyleyen Halil Memiş, "Bu vatandaş olarak da devlet olarak da bizim acizliğimiz. Devletler arasında Yemen erkek çıktı. Filistin'e sahip çıkmak her Müslümana farzdır. Herkes israile terörist diyor ama Güney Afrika İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikâyet ediyor. İsrail, Amerika terörist, İngiltere teröristlerin babası ama Türkiye'den israile gemilerin gitmesi bizim ayıbımız. O kardeşlerimiz olduğu yer bizim mescidimiz. 124 bin peygamberin fendimiz arkasında namaz kıldığı yer. Oraya sahip çıkmak zorundayız. Devletimiz sahip çıkmak zorunda. Ukrayna'ya İHA'ları, Azerbaycan'a SİHA'ları gönderdiniz de buraya neden göndermiyorsunuz? Bundan büyük bir işimiz var mı? Bu bizim acizliğimiz." dedi.

 

"Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor"

Gazze'de büyük bir zulüm yaşandığına dikkati çeken Necmiye Demirbaş, "Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah her şeyi görüyor ve biliyor. Allah'ın iziyle Filistin'de ölenler öbür dünyaya şehit olarak gittiler. Allah israili de kahreylesin. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor." diye konuştu.

 

"Bebekler bile oradaki zulmün şahidi"

"Dünya olarak, ülke olarak zulme seyirci kalıyoruz" diyen Ökkeş Harmancı, "Zulme sessiz kalmamalıyız. Dünyadaki büyük devletlere sesleniyorum! Yaşananları önlemek isteseler önlerler. Bebekler bile oradaki zulmün şahidi. Söylenecek kelime yok, her şey ortada. Kul olarak aciz kalıyoruz. Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Büyüklerimiz önümüzü açsa gerekeni her zaman yaparız. Müslüman olarak kardeşlerimi için canımızı veririz." şeklinde konuştu.

 

Yaşananlar karşısında ne diyeceğini bilemediğini söyleyen Vildan Temiz, "Yüreğimiz ağlıyor, kanıyor ama elimizden dua yapmaktan başka bir şey gelmiyor. Rabbim bir an önce Filistin'e yardım etsin diye dua ediyorum. Rabbim israil, taş etsin, yok etsin. Rabbimi dualarımızı inşallah kabul eder. Yaşananları izleyemiyor, evde sofra kuramıyorum. Hep ağlıyoruz." dedi.

"Ülke olarak karşılık vermemiz gerekiyor"

Yaşanan katliama kaşı essiz kalınmaması gerektiğini belirten Temiz, "Hepimiz yanlışız. Yaşananlar karşısında sessiz kalınır mı? Müslüman kardeşlerimize, evlatlarımıza yapılanlara karşı nasıl sessiz kalabiliyoruz? Biz de anneyiz, babaanneyiz. Şu anda gözümün önüne o bebekler, kadınlar, babalar geliyor. Onların hepsi bizim evlatlarımız. Bizler sadece dua ediyoruz. Aslında ülke olarak yapamayacağımız hiçbir şey yok ama neden bunlara sadece izliyoruz, hücum yapamıyoruz? Neden bunlara dur diyemiyoruz? Ülke olarak karşılık vermemiz gerekiyor." diye konuştu.

 

"Her ülke bir tepki gösterse veya bir ambargo uygulasa belki bu durumda olmazdık"

Dünyadaki bunca ülkenin zulme sessiz kaldığını hatırlatan Ayhan Dişçioğlu, "Bunca Müslüman ölürken sessiz mi kalınmalı? Müslüman olduğum için üzülüyorum. Türkiye veya dünya olarak yaşananlara karşı duramıyorsak yazıklar olun bize. Her ülke bir tepki gösterse veya bir ambargo uygulasa belki bu durumda olmazdık." şeklinde konuştu.

 

Birlik olup Gazzeli Müslümanlara yardım edilmesi gerektiğini ancak bunun için ağır davranıldığını aktaran Cemal kaya ise şunları söyledi:

"Gönderseler gönüllü gideriz ama artık yaşlıyız diye göndermezler. Kalbimiz Filistinli kardeşlerimizle birlikte. Allah yardımcılar olsun. Haber seyredemiyorum. Her gün katliam yaşanıyor. Filistinli kardeşlerimize tüm Müslüman ülkelerin sahip çıkması gerekiyor ama maalesef hepsi sessiz."

İşgalcilere beddua ederek yaşananlar karşısında Müslümanların uyanmasını temenni eden Ahmet Yılmaz da şu ifadeleri kullandı:

"O çocukları gördüğümde üzülüyor, ağlıyorum. Yemek dahi yiyemiyorum. Allah o Yahudileri kahreylesin. Hani bu Arap ülkeleri Müslümandı? Mısır yanı başlarında ama neden destek olmuyor, kapıları kapatıyor? Yazıklar olun sizin gibi Müslümanlara!" 




Bu haber 382 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI