Bugun...



HÜDA PAR Milletvekili Dinç, 6-8 Ekim şehitlerini Meclis Genel Kurulu'nda andı

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 6-8 Ekim 2014’te HDP/PKK’nin çağrısı üzerine sokaklara inen vandallar tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile diğer mütedeyyin şahsiyetleri rahmetle andı.

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2023 18:11

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, 6-8 Ekim şehitlerini Meclis Genel Kurulu'nda andı

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Bismillah. Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Muhammed Latif Şener, Cengiz Tiryaki, Fethi Yalçın, Abdullah Muhammed Latif, Fehad İbrahim Elduveric, Mahmut Enez ve onlarca kişi…. Bundan 9 yıl önce KCK, Öcalan ve HDP’nin çağrısı ile sokağa inen çeteler tarafından vahşice katledildiler." dedi.

O gece bölge halkının vandalların olmayan insafına terk edildiğine dikkat çeken Dinç, "FETÖ-PKK iş birliği ile o gece bölge vandallara bırakılmıştı. Sokaklardan yardım çığlıkları yükselirken; camiler, okullar, ambulanslar, evler ateşe verilirken, polis derin bir gaflet uykusundaydı. O gece Kürt töresi ayaklar altına alındı. Bu coğrafya ceset yakmayı, cesetlerin başında halaya durmayı, zılgıt çekmeyi, ilk defa o gece duydu, o gece gördü. Kürtlere kan, barut ve ateşten başka bir şey vermeyen, Kürtler dışında herkese hizmet eden çetelerin vahşetini nefretle kınıyorum. Şehitlerimizi saygı, hürmet ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

6-8 Ekim 2014’te, HDP/PKK’nin çağrısı üzerine sokağa çıkan vandallar Diyarbakır’da kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş'i katletmişti.

 




Bu haber 455 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI