Bugun...



TKP: Van’da halka saldırı son bulmalı, kayyum adımı derhal iptal edilmeli

Bu yaşananlar sandığa gidip kayyum yönetimine karşı iradesini gösteren Vanlılara karşı açık bir saldırıdır.” vurgusu yapılan açıklamada TKP Van halkının yanındadır denildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2024 16:31

TKP: Van’da halka saldırı son bulmalı, kayyum adımı derhal iptal edilmeli

 

 

AKP iktidarı Van’da seçimleri büyük bir farkla kazanan DEM Parti’nin seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan’a karşı YSK ve mahkeme eliyle açık bir tuzak kurarak fiili bir kayyum adımına imza attı.

Daha sandıkların kapanmasının üzerinden 24 saat geçmişken hayata geçirilen bu adımın ardından seçimi büyük bir oy farkıyla kaybeden AKP adayına YSK eliyle mazbata verildi.

Bu yaşananlar sandığa gidip kayyum yönetimine karşı iradesini gösteren Vanlılara karşı açık bir saldırıdır.

Tam da bu nedenle AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Konu hukuki bir konu” sözleri sadece gerçeklerin çarpıtılmasından ibarettir.

Van’daki hukuksuz saldırının altındaki isimlerin siciline baktığımızda konunun “hukuki” olmadığı gün gibi ortadadır. Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınması kararını imzalayan hakimin, 2019’da Van’daki mazbata gaspının da altında imzası vardır. Kendisi Van Adliyesi Emanet Bürosu'nda bulunan uyuşturucuların "un" diye kayıtlara geçirilmesinde sorumluluğu bulunan; uyuşturucu, tarihi eser kaçakçılığı, sahte para ticareti yapan şebekeyle iltisaklı olduğu iddialarına konu olan bir isimdir.

Halk yaşanan bu hukuksuzluğa, iradesine dönük saldırıya karşı kendi hakkını savunmak için sokağa çıktığında yine iktidarın talimatıyla büyük bir saldırıya maruz kaldı.

Van’ın dört bir yanı iktidar talimatıyla ablukaya alınırken, kente kayyumun görevlendirdiği belediye otobüsleriyle binlerce polis taşınıyor.

Gelinen durumda yapılması gereken şey oldukça açık ve sadedir.

Atılan bu hukuksuz adım derhal sonlandırılmalı, kayyum girişimi ve halka yönelik saldırılar durdurulmalıdır.

TKP, Van'daki irade gaspına ve devam eden saldırılara karşı Van halkının yanındadır.




Bu haber 476 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI