Bugun...



Pekdemir: Diyarbakırlı Diyarbakır’a hizmet etsin

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir Diyarbakır’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda projeleri hakkında bilgi veren Pekdemir, “Diyarbakırlı Diyarbakır’ı yönetsin, Diyarbakırlı Diyarbakır’a hizmet etsin” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2024 12:50

Pekdemir: Diyarbakırlı Diyarbakır’a hizmet etsin

 


Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen buluşmada CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir’in yanı sıra CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hazır bulundu. Seçim çalışmaları ve projeleri hakkında gazetecileri detaylı bir şekilde bilgilendiren Pekdemir, Diyarbakır’ın önemli sorunlarına dikkat çekerek kentte yaşanan eksiklikleri ve çözüm önerilerini paylaştı.
Konuşmasının başında bütün siyasi partilerin başkan adaylarına başarılar dileyen Pekdemir, “Diyarbakır’da bir yerel seçim süreci başladı, bu yerel seçim süreci içinde bende Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım. Bütün siyasi partilerden olan aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum, en çok başarıyı kendime diliyorum.  Bizim projelerimiz ilk öncelikle eğitim alanında projelerimiz var. Sağlık alanında olsun demin dediğiniz tramvay olsun, Dicle projesi olsun 30 yıllık projelerdir ve bunun gibi daha önce çizilen projeler bir türlü hayata geçirilmedi. İnşallah bu halk bize bu şansı verdiği zaman öncelikle bu 30 yıllık konuşulan projeler rafa takan projeleri otomatikmen hayata geçirmek olacaktır. Eğitim anlamında çocuklarımız uzak yerlerde okullar okuyorlar. 15 günlük tatil sürecinde ne yazık ki anne babayla buluşup o hasreti gideremiyorlar. Burada yaşayan uzakta okuyan çocuklarımıza hepsine burs bağlama gibi bir projemiz vardır. Sağlık anlamında Dicle Üniversitesi’nde, Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalarımızla ilgili yanında bekleyen refakatçilerle ilgili banklarda yerlerde yatmalarıyla ilgili, biz her bir bölgede 200 yataklı, ya da 100 yataklı bir konut yaptırıp oradaki hasta ve refakatçilerine sabah öğle akşam yemeklerini ve yatma yerlerini hastalarına daha iyi hizmet edebilmek adına öyle bir projemiz var. Tekstil kentimizle ilgili, Türkiye'de gerçekten ikinci sırada olan iktisat tekstil kentimiz ve karma tekstil kentimiz var. Ulaşımla ilgili çok büyük bir problemimiz var. 22 bin tane insanımız orada istihdam edilmesine rağmen halada uzun zamandır bir türlü ulaşımla ilgili bir türlü sıkıntılarımız giderilmedi. Aynı zamanda organize sanayi bölgemiz hakeza öyle, hayvan organize sanayi bölgemiz yine öyle ulaşımla ilgili problemler yaşıyor. Kültürel anlamda çok büyük eksikliklerimiz vardır. O kadarki  projeler çokki, o kadar kentte eksiklikler çok ki anlatılmakla bitmez. 2024 yılında mevcut problemler varken 2025 yılını düşünemiyorum. Diyarbakır’ın coğrafik anlamda, yerleşim anlamda çok iyi bir konuma sahip olmasına rağmen trafik anlamında çok büyük sorunlarımız vardır. Balıkçılar başından Diclekent’e kadar gitmemiz 1 buçuk saatimizi alıyor. Böyle yoğun bir trafik böyle aksak bir anlamında bunlarla ilgili ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracak projelerimiz var. Aynı zamanda bölgeye istihdam getirecek, aynı zamanda bölgeye huzur getirecek projelerimiz hazır. Hani diyorlar ya, uzayan kol bizim olsun. Diyarbakırlı Diyarbakır’ı yönetsin, Diyarbakırlı Diyarbakır’a hizmet etsin” diye konuştu. 
ATİK: ADİL OLMAYAN BİR SEÇİMİ YAŞIYORUZ
Adil olmayan bir seçim yaşandığını dile getiren CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ise, “Seçim çalışmaları kapsamında  Çermik, Çüngüş ve Ergani ilçelerimize gittik. Vatandaşların genel olarak bizden istediği yol, su, elektrik gibi ihtiyaçlar ve iktidar, yani oradaki kaymakamların desteğiyle oralara devletin araçlarını, gereçlerini hepsini seferber etmiş, yani AKP adaylarına devletin imkanlarını seferber etmiş. Yani orantısız güç ile karşı karşıyayız, adil olmayan bir seçimi yaşıyoruz. Yani bizde o imkanlar yok, muhalefet partisiyiz. Aynı şekilde, DEM Parti bizim durumumuzda bizim karşımızda olan işte bugünkü iktidar devletin tüm imkanlarını vali ve kaymakamların emriyle AKP başkan adaylarına seferber edilmiş. Biz bu durumu canlı şahit olarak gittiğimiz ilçelerde gördük. Bunu da dile getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.




Bu haber 418 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI