Bugun...



İHD'den Elazığ ve Diyarbakır cezaevi raporu

Diyarbakır ve Elazığ cezaevlerindeki tutuklara yönelik işkence ve sağlığa erişim hakkı ihlallerinin arttığını kaydeden İHD Diyarbakır Şubesi, ihlallere ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2021 00:15

İHD'den Elazığ ve Diyarbakır cezaevi raporu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır ve Elazığ cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladığı raporu, şube binasında açıkladı. Açıklama öncesi konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, "Cezaevleri normalleştirilmiş mekanlar haline geldi. Artan tutuklu ve hükümlü sayısının getirdiği ihlaller devam ediyor. Pandemiyle birlikte getiren kısıtlamalar ve yasaklarla birlikte sağlığa erişim ve görüş hakları gibi tutukluların en temel hakları tümüyle engellenmekte. Bu tür kısıtlamaların keyfi bir boyuta vardığını düşünüyoruz" diyerek tüm bu ihlallere karşın suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Devamında raporu okuyan İHD Genel Merkez Hapishaneler Komisyonu Sözcüsü Ercan Yılmaz, heyetleri tarafından 27-28 Ekim 2021’de Diyarbakır ve Elazığ Kampüs cezaevlerine ziyarette bulunduğunu aktardı.




Bu haber 388 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI