Bugun...



YENİŞEHİR’DE KÜÇÜK ARKEOLOGLAR KAZI ETKİNLİĞİ

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Müze Müdürlüğü ile işbirliğinde hayata geçirdiği Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi kapsamında Küçük Arkeologlar Kazı Etkinliği düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 17:22

YENİŞEHİR’DE KÜÇÜK ARKEOLOGLAR KAZI ETKİNLİĞİ

 

 

Proje çerçevesinde İçkale Müze kazı alanında düzenlenen Küçük Arkeologlar Kazı Etkinliğine Yenişehir Belediyesine bağlı Çocuk Yaşam Merkezinde eğitim alan 5-6 yaşlarındaki 30 çocuk ve eğitmenleri katıldı.

Küçük yaştan itibaren Arkeoloji Bilimi hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu belirten Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Sosyolog Yasemin Ensari, proje ile çocuklara eski medeniyetlerin maddi kalıntılarını keşfetme imkânı sağlandığını kaydetti.

Ensari, ‘‘Yenişehir Belediyemize bağlı Çocuk Yaşam Merkezinde eğitim alan öğrencilerimize yönelik olarak İçkale Müze kazı alanında düzenlemiş olduğumuz Küçük Arkeologlar Kazı Etkinliğimizde, çocuklarımız tarihlerini ve kültürlerini bir kaşif edasıyla eğlenceli bir şekilde öğrenmiş oldular. Projemiz kapsamında Müze Müdürlüğümüzün de desteğiyle bin vatandaşımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz’’ ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Sanat Tarihçisi Müjdat Gizligöl ise, ‘’Ülkemizde 150 yıllık bir geçmişi olan Müzecilik anlayışının son yıllarda değişmesiyle Modern Müzecilik anlayışı hâkim olmaya başladı artık. Bu değişime bizler de Yenişehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz dezavantajlı gruplara yönelik olan projemiz ile ayak uydurmaya çalışıyoruz. Amacımız Diyarbakır’daki bütün öğrencilerimizi en az bir kere Diyarbakır Müzesine getirebilmek. Projenin hayata geçirilmesine vesile olan Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Sayın Yasemin Ensari hanımefendiye Müzemiz ve ilimiz adına teşekkür ederim’’ dedi.




Bu haber 516 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI