Bugun...



Diyarbakır Sur Belediyesi İsteksizliği ve Plansızlığıyla 33 Köyü Çaresiz Bıraktı

Eski Bismil Yolu Çalışmalarında Belediyenin Umursamaz Tavrı Mağduriyet Yaratıyor. Köylüler Belediyeden ve Kaymakamdan Umudu Kesti Diyarbakır Valisine Seslendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-01-2024 00:09:15 Tarih: 07-01-2024 00:07

Diyarbakır Sur Belediyesi İsteksizliği ve Plansızlığıyla 33 Köyü Çaresiz Bıraktı

Mehmet Zeki Özer - Diyarbakır Sur Belediyesi, Eski Bismil Yolu'nun yenileme çalışmalarında gösterdiği isteksizlik ve plansızlıkla birlikte, özellikle Sati Mahallesi olmak üzere 33 köyü adeta çıkmaza soktu. Belediye, bir kısmını başlattığı ancak umursamaz bir tavırla durdurduğu çalışmalar sonucunda, mahalle sakinlerini isyan noktasına getirdi.

 

Mahallenin önde gelen isimleri, belediyenin bu isteksiz ve plansız tutumu nedeniyle yaşanan çaresizliği sert bir dille eleştirdi. Yolun tamamlanmaması, 33 köyü derinden etkileyerek sağlık, eğitim ve ulaşım konularında vahim durumlar ortaya çıkmasına sebep oldu. Büyük Şehir Belediyesinin bozuk yollar nedeniyle otobüs seferlerini iptal ettiği mahallede, vatandaşlar, belediyenin umursamazlığının kendilerini adeta değersizleştirdiğini düşünüyor.

 

Hastaların acil durumlarında hastaneye yetişememesi, öğrencilerin eğitimlerini aksatması ve günlük yaşantının neredeyse durma noktasına gelmesi, Sur Belediyesinin bu süreci umursamadığını gösteriyor. Diyarbakır Sur Belediyesi, Diyarbakır Sur Kaymakamı ve diğer yetkililere yöneltilen sert eleştirilerde, belediyenin ve kaymakamlıktan umudu kestik Valiliğin derhal harekete geçmesi ve yolu bir an önce tamamlaması talep ediliyor. Mahalle sakinleri Diyarbakır İl Valisi Ali İhsan Su'ya yaşanan bu çilenin bir an önce son bulmasını isteterek ve yetkililerin de duyarsızlığına karşı tepkilerini sert bir biçimde ifade ediyor.




Bu haber 1689 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI