Bugun...



Erganili Anneler Gazze için yaklaşık 400 bin TL yardımda bulundu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde duyarlı anneler, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında büyük hasar gören Gazze'ye ulaştırılmak üzere aralarında topladıkları para ve altınları Umut Kervanı'na teslim etti.

facebook-paylas
Tarih: 31-12-2023 11:52

Erganili Anneler Gazze için yaklaşık 400 bin TL yardımda bulundu


    

 

Erganili anneler, Umut Kervanı Vakfı'nın Gazze'ye yardım çağrısına icabet ederek yaklaşık 111 bin 900 TL nakit, 23 çeyrek altın, 2 bilezik, 5 yüzük, 1 kolye ve 4 altın küpeyi Gazze'deki yetim ve muhtaçlar için Umut Kervanı'na bağışlayarak anlamlı bir davranış gösterdi. Çocuklar da kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye ulaştırılmak üzere bağışladı.

Siyonistlerin zulmü altında olan Gazze'ye yapılan yardımlar için hayırsever kadınlara ve çocuklara teşekkür eden Ergani Umut Kervanı yetkilisi Mustafa Öz, bu güzel davranışın herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR İlçe Kadın Kolları'ndan da destek

 

HÜDA PAR Ergani İlçe Kadın Kolları da yapılan yardım çağrısına icabet ederek üye ve gönüllüleriyle Gazze'ye bağışta bulundu. HÜDA PAR Ergani Kadın Kolları Başkanı Reyhan Uşar; Gazze için yardım çağrısına icabet eden hayırsever annelere teşekkür etti.

Uşar, "HÜDA PAR Kadın kolları olarak Gazzeli annelerimiz için Erganili annelerimize bir çağrıda bulunmuştuk. Sağ olsun Erganili anneler bu çağrımıza icabet ettiler. Bir kez daha Filistin'e ve Gazze'ye ses olmak için, maddi ve manevi yardımda bulunmak için bugün burada bir araya geldik. Allah hepsinden razı olsun. Buraya gelip yardımda bulunan, buraya gelemeyip yardımlarını gönderen annelerimizden Allah razı olsun. Bizler buradan bir kez daha belirtiyoruz ki bizler şimdiye kadar HÜDA PAR Kadın Kolları olarak sahadaydık. Maddi manevi olarak her zaman Gazzeli annelerimizin sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Gazze'ye yardım eden hayırsever annelerden Ayşe Kaya, "Biz bugün Gazzeli kardeşlerimize yardımcı olmak için buradayız. HÜDA PAR'ın çağrısı üzerine buraya geldik ve Gazzeli kardeşlerimize maddi manevi destekte bulunmak istiyoruz. Sonuna kadar da Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Ne sadece bugün ne de yarın… her zaman onlarla beraberiz. Elimizden gelen tüm imkanları onlar için seferber edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"Kimimiz mehrimiz olan altınlarımızla, kimimiz umre paramızla destek olduk"

Annelerin takılarıyla, umre için biriktirdiği paralarla Gazzeli kardeşlerimize yardımda bulunduğunu belirten annelerden Fatma Gülsün, "Biz bugün Umut Kervanı'nın düzenlemiş olduğu, Gazzeli kardeşlerimize anaların ve bacıların desteğiyle düzenlenen programa katkı sağlamaya geldik. Kimimiz evlendiğimiz zamanki mehir altınlarımızla, kimimiz düğün hediyelerimizle, kimimiz umre için biriktirdiğimiz takılarımızla destek olmaya çalıştık. Maddi ve manevi her zaman Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Keşke bunun dışında da elimizden bir şeyler gelse de onların yardımına gidebilsek. Rabbim, bizleri de karınca misali onların safından kabul etsin. Rabbim siyonistleri kahru perişan etsin. Fettah ismi Celiliyle Gazzeli kardeşlerimize hayırlı kapılar açsın inşallah, muzaffer eylesin onları. Sonuna kadar onların arkasındayız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Rabbim bizleri de onların katından kabul etsin." dedi.

Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Gazzeli çocuklar için bağışlayan Yusuf ismindeki çocuk, "Kumbaralarımızda biriktirdiğimiz paralarımızı Gazze için vermiştik. Gazze'de şehit olan çocuklar bizim kardeşimizdir, canımızdır. Kahrolsun israil." diyerek duygularını dile getirdi. 
 




Bu haber 391 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI