Bugun...



Şanlıurfa'da medrese ilimlerini tamamlayan alimler icazet aldı

Şanlıurfa'da medrese ilimlerini yeni bitiren 30 alim için icazet töreni düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2023 22:17

Şanlıurfa'da medrese ilimlerini tamamlayan alimler icazet aldı

Şanlıurfa Mevlana Aşıkları Derneği (MAKSAD-DER) tarafından düzenlenen icazet töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet merasimi, kaside ve salâvatlarla devam etti.

İcazet programına Lübnan’dan Dr. Şeyh Halim Cemil, Ürdün’den Şeyh Cemal, Suriye’den Şeyh Zahid el Haznevi, Ceylanpınar’dan Seyda şeyh Muhammed Ali, Siirt’ten Şeyh Hüseyin, Mardin’den Seyda şeyh Ali Becirmani, Siirt’ten Şeyh Abdülgafur Sisemi, Prof.Dr. Şeyh Fadıl Geylani, Seyda İbrahim Öztürk, Seyda Emin Hoca, Melle Ceren Hoca,  Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet  Koç, Eyyubiye İlçe Müftüsü Osman Ormağ, Haliliye İlçe Müftüsü Abdülhakim Öz’ün yanı sıra, yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda davetli katıldı.

Programda Türkiye ve başta Ürdün, Lübnan ve Suriye olmak üzere bölgeden gelen bir çok alim icazet aldı.

Medresede düzenlenen icazet programında konuşan Şanlıurfa Mevlana Aşıkları Derneği'nin (MAKSAD-DER) kurucusu ve baş müderrisi Abdülhakim Taşkın hoca, icazet programına katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür ederek icazet alan alimleri tebrik etti.

 

İcazet programında Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise ilim öğrenmenin önemine ve ahlaklı yetişmenin değerine değindi. 

Bölge âlimleri ise Şanlıurfa'da yetişen böylesi ilim adamlarına insanlığa hizmet yolunda büyük görevler düştüğü ve insanlığa katacakları artı değerlere dikkat çekti.

30 talebeye icazet verdiklerini belirten Taşkın Hoca, "Emeği geçen müderrislerimize teşekkür ediyoruz. Talebelerimize Allah'tan başarılar diliyorum. İcazet alan talebelerimize, ilimleriyle amel etmeleri, ilimlerini yaymalarını, ilim bayrağını ta ufuklara kadar taşımayı Allah nasip etsin. Bu programımıza katılanlara teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

 Alimlerin önemine dikkat çeken Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise "MAKSAD-DER’de düzenlenen bu güzel program için emeği geçenlerden Allah razı olsun. Abdülhekim seydanın çok güzel hizmetleri var. Her yaşta, her meslekte ve her seviyedeki insanımıza ve en önemlisi gençlerimize güzel ahlak ve ilim öğretiyor." ifadelerini kullandı.

Allah’ın sonsuz ilminden bahseden Dr. Şeyh Halim Cemil ise Allah inancı ve ilmin önemine dikkat çekti. İcazet alan âlimleri tebrik etti.

30 alim için icazet töreni yapıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye edildi. Öte yandan icazet programına katılanlara yemek ikramı yapıldı.




Bu haber 698 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI