Bugun...



Batman'da medrese eğitimlerini bitiren 54 kız öğrencisi icazet aldı

İTTİHADUL ULEMA bünyesinde eğitim gören 54 kız öğrenci, düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

facebook-paylas
Tarih: 28-10-2023 17:43

Batman'da medrese eğitimlerini bitiren 54 kız öğrencisi icazet aldı

 

 

İTTİHADUL ULEMA bünyesindeki medreselerde 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 54 öğrenci için Batman'da "mezuniyet ve icazet programı" düzenlendi.

 

19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program, medrese talebeleri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

'Aksa Tufanı'na destek verilen programda; Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının ehemmiyeti, siyonist işgal rejiminin Gazze'de işlediği soykırım ve katliamlara değinildi.

Filistin bayraklarının asıldığı programa konuşmacı olarak katılan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Beşir Varol, bir insanın malında ve canında fedakârlık yapabileceğini ancak İslam'ın şiarları ve mukaddesatlar da böyle bir fedakârlığın yapılamayacağını söyledi.

 

Molla Mehmet Beşir Varol

"Kudüs ve o mübarek topraklardan feragat etmiyorlar"

Mukaddesatları yüceltmek için hem mal hem de can vermenin farz olduğunu vurgulayan Varol, "Öyle ki Kur'an'ı Kerim'de 'Allah yolunda ve mukaddesatları korumak için gerek malımızı gerekse canımızı vermemiz gerekiyor' diye buyuruyor. Bundan dolayı bugün Filistin'de ve Gazze'de bulunan insanlar başına gelen bu kadar felaketi kabul ediyor ama Kudüs ve o mübarek topraklardan feragat etmiyor. Çünkü Kudüs mukaddestir." dedi.

 

"İnsanın malı ve canı mukaddesatları korumak için vardır"

Kudüs ve Müslümanların mukaddesatlarının hiçbir şeye benzemediğini ifade eden Varol, "İnsanın malı ve canı mukaddesatları korumak için vardır. İslam'ın mukaddesatları tehlikede olduğu zaman malımızı ve canımızı bir kere değil, bin defa kurban etmemiz gerekiyor. Kim ölse ve cennete girse dünyaya gelmek istemez ve cennetten çıkmak istemez. Ama Allah yolunda şehid olanlar 10 defa daha dünyaya gelip Allah'ın mukaddesatları yolunda şehid olmak ister." diye konuştu.

 

"Filistinli kardeşlerimize destek olmalıyız ki mukaddesatlarımızı muhafaza edelim"

Mukaddesatlara inancı olmayanların Allah'a, İslam'a ve Peygamberlere de inancının olmadığına dikkat çeken Varol şöyle devam etti:

"Filistinli kardeşlerimize destek olmalı ve onlara her şeyimizle yardımcı olmalıyız ki mukaddesatlarımızı muhafaza edelim. Bunlardan bir tanesi de Mescid-i Aksa'dır. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor; 'Müslüman Müslümanın kardeşidir ve kardeşine zulmetmez ve onu zalimlere teslim etmez.' Eğer bizler bugün Müslümansak, İslam dinine inanıyorsak, hazreti Muhammed'i Peygamber olarak kabul etmişsek, bu hadisine kulak vermemiz gerekiyor.

Bizler nasıl ki Müslüman kardeşlerimize zulmetmiyorsak aynı zamanda onları zalimlere de teslim edemeyiz. Bundan dolayı bizlere düşen Filistin'e, Gazze'ye, HAMAS'a ve cihat ilan edilen bütün kardeşlerimize yardım etmeliyiz. Bu da mümin ve Müslümanların ahlakıdır." 
 




Bu haber 464 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI