Bugun...



100. Kütüphanenin sponsoru ‘Ramazan Ava’

Yazar ve şair Devran Sinanoğlu'nun başlattığı "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçları karşılanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-10-2021 18:30

100. Kütüphanenin sponsoru ‘Ramazan Ava’

Projenin ana sponsoru iş insanı Ramazan Ava'nın Şehit Jandarma Astsubay Cengiz Tokur kütüphanesinin kurulmasında da destek olacağını vurgulayan yazar Sinanoğlu, "İş insanımız Sayın Ava'nın sponsorluğunda 20 binden fazla kitap ve 900 öğrenciye kırtasiye malzemelerini ulaştırdık. Açacağımız 100 kütüphanemiz olan Şehit Jandarma Astsubay Cengiz Tokur kütüphanesinin de ihtiyaçlarının çoğunu Ramazan Ava karşılayacak. Duyarlılığından dolayı çocuklarım adına kendisine çok teşekkür ediyorum." dedi.

AVA: “AYDINLIĞA KAVUŞMANIN TEK YOLU DOĞRU BİLGİYE ULAŞTIRMAKTIR”

İş insanı Ramazan Ava ise, Toplumların karanlıktan kurtarıp, aydınlığa ulaştırmanın yolunun onları doğru bilgiye ulaştırmak olduğunu ifade ederek, “ Bizim de buradaki hizmet amacımız toplumumuzun geleceği olan, hepimizin umudu ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın bilgiye ulaşmalarını sağlamaktır. Kitaplar bilgi deposudur. Kelime hazinesidirler. Gayemiz çocuklarımızı bu bilgi deposuna, kelime hazinesine ulaştırmaktır." dedi.

KİTAPLARININ GELİRİNİ ÇOCUKLAR İÇİN HARCIYOR

Bugüne kadar roman, öykü, şiir ve çocuk kitabı olmak üzere toplam 10 kitap yazan ve kitaplarının gelirini çocuklar için harcayan yazar Sinanoğlu okulların kütüphane ihtiyaçlarının yanı sıra, öğrencilere kırtasiye ürünleri (çanta, defter, kalem vb.) yardımında da bulunuyor. 

“PARAYA DEĞİL KİTABA İHTİYACIMIZ VAR”

Yürüttüğü çalışmalar hakkında konuşan Sinanoğlu, "bugüne kadar Diyarbakır genelinde 74 köy okulumuzun kütüphane ihtiyacını karşıladık. Bu bağlamda öğrenci kardeşlerimize 53 bin 730 kitap ulaştırdık. 2 bin 70 öğrencimize de kırtasiye yardımında bulunduk. Çalışmamız Diyarbakır'la sınırlı kalmayacak. Merkezi Diyarbakır olmak üzre diğer il ve ilçelerdeki köy okullarımıza da yardımcı oluyoruz. Şuana kadar Muş- Malazgirt ve Şanlıurfa-Siverek'e bağlı köy okullarımızın da kütüphane ihtiyaçlarını karşıladık/karşılıyoruz.  Türkiye'nin dört bir köşesinden bize kitap geliyor. Hayır sever ve duyarlı insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim paraya değil, kitaba ihtiyacımız var. Bize yardımcı olmak isteyenler sosyal medyadan veya yeni açacağımız kütüphanemizin olduğu okula ulaşabilirler." şeklinde konuştu.




Bu haber 564 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI