Bugun...



Kayapınar ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Demir, adaylığını bıraktığı Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi için hazırladığı plan ve projelerini paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2024 00:01

Kayapınar ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

 

 

Diyarbakır'ın en büyük merkez ilçelerinden biri olan Kayapınar'ın sorun ve sıkıntılarını dile getiren HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Demir, ilçe halkının dile getirdiği eksikleri sıralayarak ulaşımdan imara, bağımlılıkla mücadeleden sosyal tesislere, engellilere yönelik yapılacak çalışmalardan kadın kooperatiflerine be nerdeyse tüm Türkiye'de ortak problem haline gelen sokak köpekleri sorununa kadar birçok alanda projelerinin olduğunu açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri için yaptığı belediye başkan aday adaylığı öncesinde yaklaşık 10 yıl süresince ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünden dolayı Kayapınar'ı kısal mahalleleriyle beraber oldukça iyi bildiğinin altını çizen Demir, adaylığının kabul edilmesinin ardından daha önce yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ederek esnaf ve aileleri ziyaret ettiğini ve kırsaldaki ziyaretlerini de sürdürdüğünü söyledi.

Demir, İlçe halkının sorun ve sıkıntılarını dinliyor, öneri ve şikayetlerini not ediyoruz. Halkımızın teveccühü oldukça fazla. Sahada gördüğümüz şekliyle halkımız sloganımız olan 'bu sefer HÜDA PAR' diyecek. Nitekim bu sloganımız da halkımız içerisinde yerini aldı. Esnafa gitmeden 'bu sefer HÜDA PAR' diyenler oluyor. Rabbimize şükürler olsun, çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz." dedi.

"Diyarmar'la yerel üreticilerimize destek vereceğiz"

Seçim vaatlerini sıralayan Demir, "Halka vaatlerimiz içerisinde bazı sorunlar Türkiye geneli olsa da bizler ilçemizi ele alarak işsizlik sorununa çözüm olarak şunu düşünüyoruz: Kentimizden Türkiye'nin farklı şehirlerine çalışmak için binlerce insanımız gitmekte iken kimse kentimize gelip iş aramamaktadır. Bizler bu sorun için iş insanlarımızla görüşüp istihdam alanları oluşturacak, iş yapmak isteyen kardeşlerimize imkanlar sağlayacak, yerel üreticilerimize destek verecek ve bu yerel üreticilerimizin ürün veya mahsulünü Kayapınar'da oluşturacağımız 'Diyarmar'da pazarlamayı planlıyoruz. Bu da her halükârda halkımızın bütçesine yansıyacak. Çünkü üretimi yapan çiftçi kameralara çıkıp ürettiği domatesi 2-3 liradan sattığını belirtirken aynı mahsul pazara ulaşana kadar 40-50 lirayı bulabiliyor." ifadelerini kullandı.

Bağımlılıkla mücadele alanına da değinen Demir, "Çok güzel ve temiz yetişenlerin yanında maalesef Kayapınar'da madde bağımlısı gençlerimizde artmış durumda. Bunun nedenleriniz araştırdığımızda temelinde işsizlik ve manevi boşluktan kaynaklandığını gördük. Bizde bu kardeşlerimiz için her mahalle ve semtte yüzme havuzları, futbol, basketbol, voleybol gibi sportif aktivitelerini yapabilecekleri alanlar oluşturmayı düşünüyoruz. Tabi ki bunun yanında gençlerimizin manevi gelişimini sağlamak üzere seminerler düzenlemeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Girişimci kadınlarımız için kadın kooperatifleri kuracağız"

Kadınlarla ilgili projelerinin de olduğunu kaydeden Demir, "Kadın kooperatifleri kuracağız inşallah. Bu bağlamda kadın kollarımız girişimci kadınlarla görüşmeler yapacak, onların ihtiyaç ve projelerine göre semt ve mahallelerimizde kendilerini destekleyeceğiz. Bu desteklemelerimiz onlardan alacağımız fikir ve yapacağımız istişareler neticesinde kadınlarımızın talepleri doğrultusunda belediye imkanlarını seferber etmeyi düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Anadil konusunda da çalışmalarının olduğunu sözlerine ekleyen Demir, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere HÜDA PAR olarak anadil ile ilgili programlarımız vardı. Anadili Allah-u Teala'nın bizlere vermiş olduğu bir hak olarak görüyor, dillerimiz ve renklerimizin farklı olmasını Allah'ın ayetlerinden olduğunu biliyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere tüm alanda halkımızın kendini rahat bir şekilde ifade edebileceği bir ortam sağlayacak, halkla ilişkiler alanında çalışacak iş arkadaşlarımızdan gerek Kürtçe ve Zazaca gerekçe faklı lehçeleri bilenleri istihdam edeceğiz. Tabi ki Kürtçe ve Zazaca gibi dil veya lehçeleri bilmeyen arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek, farklı pozisyonlarda görevlendirmelerini sağlayacağız. Bu şekilde halkımız kuruma geldiğinde kendi dilinde sorun veya işlemini rahatlıkla halledebilecek."

"Ulaşımda yeni güzergahlar açıp araç sayılarını arttıracağız"

İş takibi hususunda hassas olacaklarına vurgu yapan Demir, "İlçemizde mevcutta kaldırım ve yol çalışmaları yapılıyor fakat sonrasında takibatı yapılmıyor. Yapılan bazı taşlar arasında boşluklardan ötürü özellikle yağışlı zamanlarda su sıçraması vakaları oluyor ve bu da vatandaşı rahatsız ediyor. Bizler haftalık olarak bu kontrolleri yapacak, bakım veya tadilata muhtaç yerler onaracağız." dedi.

Kayapınar'ın nüfus olarak kalabalık bir ilçe olmasıyla beraber ulaşım alanında sıkıntıların olduğunu söyleyen Demir, "Örneğin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelecek veya o bölgede ikamet edip başka bir semte gidecek vatandaşımız bazen saatlerce durakta bekleyebiliyor. Buna ilişkin özellikle mesai başlangıcı ve bitiminde araç ve sefer sayılarını arttıracağız. Aynı şekilde bilindiği üzere 500 Evler kavşağında yeni açılan yol Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanıyor ama özel aracı olanlar kullanabilirken aracı olmayanlar o güzergahı kullanamıyor. Bizler o güzergaha bir hat oluşturmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hepimiz birer engelli adayı olabilmekle beraber engelli kardeşlerimiz Allah'ın bizlere emanetleridir" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Demir, engelli vatandaşları sosyal hayata kazandırma adına kendilerini ziyaret edip etkinlikler düzenleyecek, seminerler verip iş imkânı sağlayacak, tüm imkanları seferber edip mevcut şartları daha da iyileştireceklerine dikkat çekti.

"Tepeşehir için 'Diyarkule' projemiz var"

Kayapınar'da yeni yerleşim alanlarının olduğunu ve buralara yönelik de projelerinin olduğunu ifade eden Demir, "Bunlara ulaşım imkânı zaten sağlanacak. Ayrıca yeni yerler için varsa ihtiyaç buraları imara açacağız. Nitekim depremden sonra evinden olan vatandaşımız oldu, devlet üzerine düşeni yapsa da yetersizdir. Bizler belediye imkanlarını kullanarak halkımızın evlerine daha çabuk kavuşmaları hususunda yeni konutlar kira öder gibi taksit yöntemiyle ev sahibi olmalarına yardımcı olacağız." dedi.

Kentte farklı nedenlerle herhangi bir kuruma başvuru yapamayan ihtiyaç sahibi ailelerin olduğunu ve bu ailelere belediye olarak kendilerinin ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Demir, bunun bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak bu ailelere yönelik sosyal yardımlar alanında fon oluşturacaklarını söyledi.

Sokak hayvanları konusunda neredeyse her gün bir başka vakayla karşı karşıya kalındığını belirten Demir, "Çocuklarımız yalnız başına sokak gezemez hale geldi. Birçok ailemizin imkânı olmadığından evladını servisle okula gönderemediğinden yaya gidiş gelişler oluyor. Gerek basında gerek sosyal medyada çocuklarımızın sokak hayvanlarımızın saldırılarına uğradığını görüyoruz. Can taşıyan bu hayvanlar da bizler için Allah'ın emanetleridir ama insanların hayatı her şeyden daha önemlidir. Sokak hayvanları için barınak projemiz var. Hayvanlarımıza en güzel şekilde muamele edip yaşam haklarını göz önünde bulundurarak olanaklar oluşturacağız. Tabi ki insanlarımızın hayatlarını da emniyet altına almak belediye olarak boynumuzun borcudur." ifadelerine yer verdi.

Diyarkule projesi hakkında da konuşan Demir, "Talaytepe Mahallesindeki Tepeşehir alanı, radyo ve operatörlerin kurmuş olduğu istasyonlardan adeta bir demir yığını haline gelmiş. Buraya da Diyarkule projemiz var. Görsel kirlilik oluşturan bu demir yığını toplayıp bir seyir kulesi yapacağız. Diyarbakırlılar, kentin en yüksek noktasına çıkarak ailesiyle beraber güzel vakit geçirebilecek." şeklinde konuştu.




Bu haber 657 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI