Bugun...



DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIĞI ANA BİLİM DALI YENİLENECEK

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatıyla, farkındalık yaratan...

facebook-paylas
Tarih: 05-04-2018 07:18

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE  HASTALIĞI ANA BİLİM DALI YENİLENECEK

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatıyla, farkındalık yaratan sosyal sorululuk projelerine ara vermeden devam ediyor. Belediyenin yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri birer örnek teşkil ediyor ve diğer belediyeler tarafından da takip ediliyor.

Dicle Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Ana Bilim Dalı bölgedeki hemen hemen her şehirden lösemi ve kanser hastasına ayda ortalama 350-400 çocuğa hizmet veriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Ana Bilim ünitesinde lösemi ve kanser hastası çocuklar kemoterapi tedavisi alıyor. Talasemi ve diğer bazı kan hastalığı olan hastalara kan transfuzyonu yapılmakta. Tedavi süresinde çocuklar ve refakatçıları hastanede çok uzun süre zaman geçirmekte. Onlara bu zorlu süreçte yardımcı olmak adına hastane ortamında çocukların ve refakatçılarının rahat etmesi, daha güzel vakit geçirmesi için çeşitli çalışmalar yapılacak.

Hastanenin duvarları boyanacak, doktor-hasta tedavi odası perdeleri ve zemin kaplaması yenilenecek. Uzun süren kan transfuzyonu sırasında çocukların ve başlarındaki refakatçılarının daha rahat ve iyi vakit geçirmeleri için daha ergonamik koltuklar temin edilecek. Tedavi sırasında çocukların daha kaliteli zaman geçirmesi ve eğlenmesi için tabletler, boyama, hikaye kitapları, çocuk kütüphanesi ve oyun alanları temin edilecek.

Yenişehir Belediyesi olarak Dicle Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Ana Bilim Dalı’ndaki hasta ve yakınlarının güncel tedavileri, mevcut alanda en hijyenik ve en rahat ortamda alabilmeleri için gerekli her çalışma yapılacak ve vatandaşların hizmetine sunulacak.




Bu haber 35 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI