Bugun...



İnsan ve Özgürlük Partisi Kuruluşunu Gerçekleştirdi

İnsan ve Özgürlük Partisi’nin Eşgenel Başkanı Ahmet Kaya, partisinin kuruluşunda basın mensuplarıyla buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2024 16:06

İnsan ve Özgürlük Partisi Kuruluşunu Gerçekleştirdi

 

 

Kayapınar ilçesinde bulunan bir cafede partisinin kuruluşuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, sadece bir kesimi muhatap almadıklarını, Kürt ve Türklerin daha çok muhafazakar kesimine hitap ettiklerini söyledi.

Başkan Kaya, yaptığı açıklamada; "Uzun süredir insan ve özgürlük odaklı bir parti kurma çabalarımız sonuçsuz kaldı, yani beklediğimiz gibi şekillenmedi. Bunun üzerine, halkın umudu Partisi adı altında bir parti kurarak ilk kongremizde tuzluk değişikliğiyle birlikte isim değişikliğine gittik ve partimizi 'İnsan ve Özgürlük Partisi' olarak adlandırdık” dedi.

Partisinin ortaya çıkmasının Kürt siyasetindeki boşluğun farkındalığından kaynaklandığını aktaran Kaya; “Bu boşluğu dolduracak bir partinin varlığı gerekliliğini hissettik ve bu doğrultuda kararlı bir şekilde hareket ettik. 6 yıl boyunca beklememize rağmen, bu ısrarımızın altında var olan ihtiyacı karşılamak yatıyordu. Bizim amacımız, Kürt siyasetinde daha etkin bir rol oynamak ve temsil etmek” diye konuştu.

Muhataplarının bir kesim olmadığını belirten Kaya; “Tüm toplum kesimleriyle iletişim halinde olacağız. Kadromuzun çoğunluğu Kürt olsa da, sadece bir Kürt Partisi olarak tanımlanmıyoruz. Şu anda eş başkanlık sistemimiz var ve eş başkanlarımızdan biri Türk kökenlidir. Dolayısıyla, muhataplarımız Türk toplumudur ve özellikle Türk muhafazakar dindar kesimin, Kürt meselesinin çözümünde aktif bir rol alması gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde, gerçek bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz" dedi.




Bu haber 623 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI