Bugun...



AK PARTİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR ADAYI BİLDEN: “ENGELLİLERE 3 MÜJDEM VAR”

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, engellilere yönelik 3 farklı müjdesinin olduğunu açıkladı. Başkanlığı döneminde şehrin hepsini engelsiz hale getireceğine vurgu yapan Bilden, engellilerin yaşamlarına yardımcı olacak elektrikli sandalye dahil tüm alet ile makineleri belediye olarak ücretsiz vereceklerini ve engelli derneklerine de giriş çıkışları kolay olacak şekilde ücretsiz yer tahsis edeceklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 11:05

AK PARTİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR ADAYI BİLDEN: “ENGELLİLERE 3 MÜJDEM VAR”

 

 

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, merkezi Diyarbakır’da bulunan Engelsiz Bileşenler Federasyonu’nu ziyaret ederek Federasyon Başkanı Abdulmecit Yılmaz ve engelli dernekleri başkanlarıyla bir araya geldi. Başkanlığı döneminde engellilerle ilgili hayata geçireceği 3 müjdesinin olduğunun altını çizen Bilden, ilk projesinin kenti engelsiz hale getirmek olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“ŞEHRİN HEPSİNİ ENGELSİZ HALE GETİRECEĞİM”

“Benim ilk etapta size söyleyeceğim en önemli husus, belediye başkanlığım döneminde şehrin hepsini engelsiz hale getireceğim, bu benim için vazgeçilmez bir kuraldır. Ben yüksek mimarım, iyi belediyeciyim, yaklaşık 11 yıl belediyecilik yaptım, parklar nasıl yapılır, yollar nasıl yapılır, kaldırımlar nasıl yapılır, sizin buralarda rahat bir şekilde yaşamınızı sürdürebilmeniz için ne gerekir o çerçevede şehrimizi planlayacağız.”

“ELEKTRİKLİ SANDALYE DAHİL TÜM ALET VE MAKİNELERİ BELEDİYE OLARAK ÜCRETSİZ VERECEĞİZ”

İkinci projesinin ise engellilerin yaşamlarına yardımcı olacak elektrikli sandalye dahil tüm alet ve makineleri belediye olarak ücretsiz vereceklerini belirterek; “Sizin kullanmanız gereken ve sizin yaşamınıza hayatınıza yardımcı olan aletlerin, makinelerin, elektrikli sandalyelerin hepsini biz belediye olarak ücretsiz vereceğiz, bu da ikinci önemli projem” dedi.

“ENGELLİ DERNEKLERİNE ÜCRETSİZ YER TAHSİS EDECEĞİZ”

Üçüncü projesinin ise engelli derneklerine zemin katta giriş çıkışları kolay olacak şekilde ücretsiz yerler tahsis edeceklerini aktaran Halis Bilden, şunları söyledi: 

“Üçüncüsü de, sizin bu yerinizi görünce gerçekten üzüldüm, bir daire olabilir ama zemin katta olmasını ben tercih ederim. Rahat bir şekilde girip çıkabilmeniz için zemin katta olması gerekir. O tür mekanların hepsini de ben size tahsis edeceğim ve onlardan hiçbir şekilde herhangi kira ve ücret almayacağız. Yeter ki siz engelli kardeşlerimize katkı sağlayın. Umuyoruz ki toplumuzda engelli kardeşlerimiz hep mutlu olsun. Bu bir kaderdir, bizim insan olarak yapabileceğimiz bir şey yok ama bizim idareci olarak yapabileceğimiz çok şey var, onları bizim yapmamız lazım.”

“BU SEÇİM SİYASİ BİR SEÇİM DEĞİL, BU SEÇİM HİZMET SEÇİMİDİR”

Bu seçimin siyasi bir seçim değil hizmet seçimi olduğunun altını çizen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden, Diyarbakır özelinde işler yapacaklarına vurgu yaparak şunları aktardı:

“AK Parti iktidarları döneminde çok güzel yasal düzenlemeler yapıldı, bunların uygulanması önemli. Bir de şunu yapmamız lazım, bizim Diyarbakır özelinde işler yapmamız lazım. Kıymetli kardeşlerim bu seçim siyasi bir seçim değil, bu seçim hizmet seçimidir. Bu gün biz ne dersek diyelim eğer siz bu kentte bu şehirde mutlu yaşamıyorsanız hiçbir anlamı yoktur. Benim engelli kardeşlerim eğer bu şehirde engelsiz yaşamlarını sürdüremiyorlarsa, diğerlerinin hepsi hikayedir ve hiçbir anlamı yoktur. Ben sözümü verdiysem kellem de gitse yaparım, ben yaşantımda hiçbir zaman lafımı sözümü yemedim herkes bunu bilir.”




Bu haber 1192 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI