Bugun...



Dikkat! Bu Mesaj WhatsApp'ı Çökertiyor

Son günlerde WhatsApp kullanıcıları arasında ortaya çıkan ilginç bir sorun, Twitter kullanıcıları tarafından keşfedildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-05-2023 17:18:16 Tarih: 31-05-2023 17:16

Dikkat! Bu Mesaj WhatsApp'ı Çökertiyor

Yasin GÜLER - Soruna göre, bir kişiye "wa.me/settings" şeklinde bir mesaj gönderilmesi, uygulamanın kalıcı olarak çökmesine neden oluyor.

 

Bu sorun, bireysel sohbetleri ve grup sohbetlerini etkiliyor. Karşı taraf bu mesajı açtığında, WhatsApp uygulaması kendiliğinden kapanıyor. Ardından tekrar uygulamaya girmeye çalıştığında "WhatsApp bir hatayla karşılaştı" hatasıyla karşılaşılıyor. Bu durumda WhatsApp kullanıcıları, uygulamayı normal şekilde kullanamıyor. Mesajlar gönderilemiyor ve alınamıyor, görüntülü ve sesli arama yapılamıyor ve diğer WhatsApp işlevleri tamamen kullanılamaz hale geliyor.

 

Bu sorunu yaşayan kullanıcılar, WhatsApp Web üzerinden "wa.me/settings" mesajını kalıcı olarak silerek çözebilirler. Ancak bu çözüm için bir bilgisayar veya tablet gerekiyor, çünkü WhatsApp'a telefon üzerinden erişilemiyor. Aşağıdaki adımları izleyerek WhatsApp'ı yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz:

 

1. Bilgisayarınızdaki bir tarayıcıyı açın ve WhatsApp Web'e gidin (https://web.whatsapp.com/).

2. WhatsApp uygulamasını açarak QR kodunu tarayın.

3. WhatsApp uygulamasının sağ üst köşesindeki menü düğmesine dokunun (üç noktalı simge).

4. Menüden "Bağlı cihazlar" seçeneğini seçin.

5. QR kodunu tarayabilmek için telefonunuzun kamerasını kullanın. Bu işlemle WhatsApp Web, telefonunuzdaki WhatsApp hesabınızı tarayacak ve bilgisayarınızda açılacaktır.

 

WhatsApp Web'e girdikten sonra "wa.me/settings" mesajını sohbet içerisinden bulup silmeniz gerekiyor. Bu adımı tamamladıktan sonra akıllı telefonunuzdaki WhatsApp uygulaması da normale dönecektir. Ancak başka biri aynı mesajı size tekrar göndermezse sorun yaşanmayacaktır.

 

WhatsApp yetkilileri konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak yakın gelecekte yayınlanacak bir güncellemeyle sorun tamamen giderilecektir. Daha önce de tek bir mesaj veya linkle WhatsApp'ın çökmesine yol açan sorunlar yaşanmış ve şirket bu sorunları kısa sürede çözmüştü.




Bu haber 1538 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Teknoloji Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI