Bugun...



Ergani'de "Gazze İçin Kıyamdayız" programı düzenlendi

Diyarbakır'da bazı STK'ların ortak bir şekilde tertip ettiği "Gazze için kıyamdayız" programı halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

facebook-paylas
Tarih: 31-12-2023 17:23

Ergani'de

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Yetimler Vakfı, Umut Kervanı Vakfı, Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Memur Sen tarafından Filistin Gecesi düzenlendi. Ergani Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program, birçok STK temsilcisi, siyasi parti temsilcisi ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Hanefi Çiçek Hoca tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sık sık tekbirler getirildi, işgalci israil lanetlendi.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, Müslümanlarda Kudüs bilincinin oluşmasının zorunluluğuna değindi.

Sorumluluk bilincinin sonraki nesillere de aktarılması gerektiğini belirten Oğraş, "Ahlaki ve var olmak açısından bu belde, bu mekân bize ciddi anlamda sorumluluklar yüklüyor. Biz Kudüs bilincini Kur'an'dan, hadisten ve İslam büyüklerinin burası için vermiş olduğu mücadeleden dolayı söz konusu bilinci dert edinmeliyiz. Bu bilinci bizden sonraki nesillere aktarmak zorundayız. Bu bizim görevimiz. Kimse bunu bize sormuyor. Biz bu bilinci kendimizde oluşturduktan sonra vazifeyi kendimizden sonrakilere aktarmak zorundayız. Kudüs kültürel olarak sorumluluk bilinci bizlere yüklüyor. Kudüs kültürel miras olarak çok büyük bir zenginliğe sahiptir. Hristiyanlara ait olan mabetler, Müslümanlara ait olan mabetler ve İslam'ın kendi kültürüne ait Mescid-i Aksa, Kubbetu's Sahra, Mescid-i Aksa'nın altındaki diğer mescitler burada kültürel bir zenginlik, kültürel bir miras teşkil ediyor. Dolayısıyla kültürel mirasımıza sahip çıkmak zorundayız. Biz kendi kültürel mirasımıza camilerimize, mabetlerimize, Allah-u Teâla'nın bizim için kutsal kıldığı şeylere sahip çıkmadığımız müddetçe asla görevimizi yerine getirmiş olamayız." ifadelerini kullandı.

Biz bu saldırılar karşısında işgal edilmiş topraklarımıza sahip çıkmalıyız"

Kudüs'ün uluslararası hukuka göre işgal altında olduğunu belirten Oğraş son olarak; "Kudüs'ün bir de siyasi anlamda bize yüklemiş olduğu sorumluluklar var. Bugün uluslararası hukuka göre Kudüs işgal altındadır. Uluslararası hukuk dediğimiz bütün dünya ülkelerinin hukukçularının savaş hukuku nedir diye kendi aralarında gerçekleştirdikleri toplantılar sonucunda evet, bugün Kudüs barbar israil rejimi tarafından işgal altında olduğunu bunu daha önce zaten söylemişler. Yeni saldırılardan bahsetmiyorum. O halde biz bu saldırılar karşısında işgal edilmiş topraklarımıza sahip çıkmalıyız." İfadelerini kullanarak konuşmasını bitirdi.

"İzzettin el-Kassam ümmetin gururudur"

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, Kassam Tugaylarının 7 Ekim'deki direnişiyle israilin yaydığı korku iklimini değiştirdiğini belirtti.

Gazze'nin bugün Kerbela olduğunu ifade eden Turgut, "Bugün binlerce Hüseyin, binlerce Ali, binlerce Zeynel Abidin Müslüman olduklarından ve Mescid-i Aksa'yı müdafaa ettiklerinden dolayı şehit ediliyorlar. Dünya sessiz kalıyor. Dünyanın üzerine toprak yağsın. Ümmet karanlık bir gecededir. Ümmetin başında korku ve sessizlik hâkim olmuş. 10 bin km uzaktan gelip bize zulmedecekler, bize hakaret edecekler, kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürecekler, camilerimizi yıkacaklar, hastanelerimizi yıkacaklar ancak bizden ses çıkmayacak. Bu zifiri karanlıktan ve şiddetli kıştan sonra şafak doğacaktır." dedi.

7 Ekim'de bazı Müslümanların Bedir, Uhud ve Hendek savaşı gibi Hazreti Davut misali silahlara davrandığını ve İslam düşmanlarına karşı başkaldırdıklarını belirten Turgut, "israilin ümmete empoze ettiği korkuyu dağıttılar. Diyorlardı ki; israil çok büyüktür, çok kuvvetlidir, kimse onların askerlerini mağlup etmemiştir. Demir kubbesi vardır. Kuşlar bile ondan habersiz uçamazlar. Ancak şehadeti göze alan Müslümanlar ölümü öldürüp İslam düşmanlarını kendi yerlerinde imha ettiler. Bugün İzzettin el-Kassam ümmetin gururudur. Bugün ümmetin namusunu kurtardılar. Göreceksiniz İnşallah birkaç bin Müslüman siyonistleri mağlup edecek. Bundan sonra devir İslam devridir." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra İlahi sanatçısı Bilal Güler tarafından Kudüs temalı ilahiler seslendirildi.

Programda ayrıca Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'yi temsilen askeri kıyafet giyen gençler tarafından Ebu Ubeyde'nin mesajı okundu.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı program Yakup Yazgil hocanın yaptığı dua ile son buldu.




Bu haber 952 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI