Bugun...



Minibüsçüler: Mevcut ücret bizi kurtarmıyor

Başta akaryakıt ve vergiler olmak üzere giderlerinin ciddi anlamda arttığını belirten minibüsçüler, şehir içi yolcu ücretlerinin artırılmasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 00:10

Minibüsçüler: Mevcut ücret bizi kurtarmıyor

Batman'daki şehir içi minibüsçü esnafı, son aylarda araç masraflarının çok ciddi oranda arttığına dikkat çekerek belediyeden zam talebinde bulundu.

Şu an mevcut şehir içi bir yolcu ücretinin 5 lira olduğunu aktaran minibüsçüler, bu ücretin masrafları karşısında yetersiz kaldığını, neredeyse zararına çalıştıklarını savundu.

Kerem Çelikel

"5 lira artık bizi kurtarmıyor"

Geçen ay akaryakıtın litresinin 18 lira civarında olduğunu, şu anda ise bu rakamın 26 liraya çıktığını belirten minibüsçü esnafı Kerem Çelikel, "Taşıt pulu, lastik fiyatları, sanayi giderleri ve diğer vergiler çok arttı. Artık sanayiye girmeye korkar hale geldik. Yetkililerden talebimiz şehir içi ücretin 5 liradan 7 ila 8 liraya çıkarılmasıdır. Artan maliyetler karşısında 5 lira artık bizi kurtarmıyor. Hatta yakın çevre il eve ilçelerde en düşük şehir içi ücreti 8 ila 10 lira arasındadır." dedi.

Nurullah Gül

"Yolcu ücretlerine zam yapılmasını istiyoruz"

Giderlerinin artmasından şikâyetçi olduklarını vurgulayan minibüsçü Nurullah Gül, "Belediyeye sunmuş olduğumuz belli bir ücret var. O ücretin belediyeden onaylanmasını bekliyoruz. Çünkü artan akaryakıt fiyatı ve diğer zamlardan dolayı mevcut ücretimiz artık şoförleri kurtarmıyor. Çünkü sanayi ücretleri ve parça fiyatları çok yükseliyor. Batman dışında birçok il ve ilçelerde şehir içi yolcu fiyatlarının arttığını görüyoruz. Ama Batman'da artış yok. Bundan dolayı yolcu ücretlerine zam yapılmasını istiyoruz." Diye konuştu.

Recep Toprak

"Araçlar zararına çalışıyor"

Şu anki yolcu ücretlerinin kendilerini kurtarmadığını dile getiren minibüsçü Recep Toprak, "Sanayi masrafları ve akaryakıt giderleri arttığından dolayı artık yevmiyemizi bile çıkaramıyoruz. Bu durumdan da şikâyetçiyiz. Her şeye zam geldi ama yolcu ücretlerine zam gelmedi. Kurban Bayramı'ndan sonra zam yapılacak dediler ama halen bekliyoruz. Yolcu ücretine zam yapılmasını bekliyoruz. Çünkü bu araçlar şu anda zararına çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Muhammed Atak

"Millete de yazık"

Masraflarının artmasından dolayı yolcu ücretlerinin artmasını istediklerini belirten bir diğer minibüsçü esnafı Muhammed Atak ise şunları söyledi:

"Akaryakıta ve diğer giderlerimize zam geldi ama biz isteyince yok deniliyor. Şu an Türkiye'nin en düşük şehir içi ücreti Batman'dadır. Fazla bir şey istemiyoruz. 10 lira olmasını istemiyoruz. Milletimizi de düşünerek 8 lira olmasını istiyoruz. İnşallah akaryakıt ve diğer giderler artmaz da biz de fiyatı artımayız. Çünkü millete de yazıktır."

 




Bu haber 585 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI