Bugun...



Yeşilyurt Belediyesi yatırımlarını basına tanıttı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentte görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek, hayata geçirdiği 100 yatırımı basın mensuplarına tanıttı.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2023 00:05

Yeşilyurt Belediyesi yatırımlarını basına tanıttı

Gündüzbey Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen basın toplantısına kentteki cemiyet ve dernek yöneticileri ile yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin projelerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sonrası konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 100 yeni yatırımı ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle birçok projeyi tekrardan yapmak durumunda kaldıklarına dikkat çeken Çınar, “Turgut Özal Mahallesi’nde kentsel dönüşüm, Topsöğüt Mahallesi’nde de rezerv alanı ilan ettirdik. Burada yaklaşık 100 yıllık sorunlar vardı. Bunlarla ilgili çok uğraştık, çok emek verdik. Turgut Özal Mahallemizde tapu teslim töreni de yaptık. Topsöğüt Mahallemizde de tapuları hemşehrilerimize veriyoruz” dedi.

Çınar, “Yaklaşık 15 yıldır Malatya’da Meclis üyeliği, başkan yardımcılığı, komisyon başkanlığı ve belediye başkanlığı yaptım ama son 8 ay geriye kalan 14 yıla bedel oldu. Eminim ki sizin için de aynısıdır. Önceki deprem haliyle bizi bu kadar yormamıştı, yıpratmamıştı. Ama yıkım çok çok fazla” şeklinde konuştu.

Deprem de hasarın fazla olduğunu anımsatan Çınar, “Diğer iller gibi istediğimiz algıyı oluşturamadık. Özellikle de can kaybımızın diğer illere göre az olması bizi biraz daha rahat davranmaya sevk etti. Halimiz de ortada. Daha hasarlıların yüzde 35’i yıkıldı. Yüzde 65’i duruyor. Şu an bile gezdiğimiz yerlerde moralimizi bozacak, canımızı sıkacak ya da bizi üzecek birçok durumla da maalesef karşı karşıyayız. Kaldı ki şehrimizin şehir merkezi hiç yok. Zemini sağlam olan yerler ayakta. Ama onun dışında nereye gidiyorsak her yer yıkık. Çırmıktı’ya gidiyoruz aynısı, Çarmuzu’ya gidiyoruz aynısı, Kiltepe’ye gidiyoruz aynısı, Kadiruşağı’na, Gözene’ye gidiyoruz maalesef yerle bir. Ama hiçbir zaman umudumuzu da yitirmedik, enerjimizi de boşa harcamadık” dedi.

 

2019 yılındaki seçimleri öncesinde 45 vaatte bulunduklarını ve Pandemi süreci ve doğal afetlere rağmen çalışmaları aksatmadan sürdürerek vaatlerine 55 yeni projenin daha eklediklerini belirten Çınar, şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümüne 100 yatırımla girecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. ‘100’ncü Yıla Yakışan 100 Yatırım’ diyerek devam ettirdiğimiz sunum ve bilgilendirme toplantımızda misafir ettiğimiz siz değerli basın mensuplarına bugüne kadar ki destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”

Çınar, “Yeşilyurt’un kültürüne, tarihine ve geçmişine yakışan, var olan güçlü potansiyelinin ön plana çıkmasını sağlayan bütün yatırımları birlik ve beraberlik içerisinde gerçeğe dönüştürdük. Yeşilyurt Belediyesi olarak 2019 ile 2023 yılları arasında 36 milyon 966 bin TL maliyetinde 16 adet Gençlik ve Spor yatırımı, 133 milyon 141 bin TL maliyetinde 51 adet Park ve Sosyal Tesis yatırımı, 18 milyon 158 bin TL maliyetinde 12 adet Kültür ve Sosyal İşler yatırımı, 277 Milyon 906 bin TL maliyetinde 10 adet Çevre ve Şehircilik yatırımı, 18 Milyon 702 Bin TL maliyetinde 11 adet Turizm yatırımı olmak üzere toplamda 484 Milyon 875 Bin TL, güncel reel piyasa değeri 1 Milyar 746 Milyon 181 bin TL olan 100 adet yatırımı Yeşilyurt’a kazandırıp, hedeflerimizin üzerine çıktık” diye kaydetti.

 




Bu haber 355 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI