Bugun...



IHO EBRAR aracılığıyla depremzedelere bağışlanan konteynerlerin açılışı yapıldı

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR'ın hayırsever iş adamı Özcan Gül ve arkadaşlarının katkılarıyla Malatya'daki depremzedeler için kurduğu konteynerlerin açılışı gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 00:25

IHO EBRAR aracılığıyla depremzedelere bağışlanan konteynerlerin açılışı yapıldı

AFAD koordinesindeki MİAD konteynerkentteki açılışa; IHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Zülküf Bildirici, Hollanda'dan gelen hayırsever iş adamı Özcan Gül, Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Behçet Sevgil, HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer ve HÜDA PAR il ve ilçe teşkilatlarından bir heyet katıldı.

 

IHO EBRAR aracılığıyla kurulan konteynerleri dolaşan heyet, depremzedeleri ziyaret ederek onların sorun ve sıkıntılarını dinledi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yapılan ziyaretlerin ardından konteynerlerin resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından açıklamada bulunan IHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Zülküf Bildirici, kuruldukları 2010 yılından beri dünyanın değişik bölgelerinde yardım faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

"Depremin ilk gününden beri depremzede kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya ve sevinçlerine ortak olmaya çalıştık"

Depremin ilk gününden beri diğer illerde olduğu gibi Malatya'da da Umut Kervanı ile birlikte acil olarak sıcak yemek dağıtımına başladıklarını anımsatan Bildirici, bugün de kurdukları konteynerlerin açılışını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

IHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Zülküf Bildirici

Bildirici, "Depremin ilk gününden beri sürekli depremzedelerle birlikteydik. Acılarını paylaşmaya ve sevinçlerine ortak olmaya çalıştık. Avrupa'daki hayırseverler, buradaki depremzede kardeşlerimizin acılarını yüreklerinde hissettiler. Oradaki hayırseverler, 'Deprem bölgesinde ne yapabiliriz? diye bize soruyorlardı. Hayırsever iş insanı Özcan Gül ve arkadaşları depremin ilk gününden itibaren binlerce aileye gıda, nakdi yardım, battaniye, çadır yardımında bulundu. Özcan Gül kardeşimiz ve hayırsever arkadaşlarının katkılarıyla ihtiyaç duyulan tüm eşyalarıyla birlikte 40 adet konteyneri buradaki depremzede kardeşlerimize gönderdiler. Biz de hem depremzede kardeşlerimizi ziyaret etmek, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormak, hem de konteynerleri yerinde görmek amacıyla bugün buraya geldik." diye konuştu. 

"Buradaki kardeşlerimiz olmasaydı Avrupa'dan ta buraya kadar gelip yardıma muhtaç kardeşlerimize birebir ulaşmazdık"

Hayırsever İşadamı Özcan Gül

Yaptıkları yardımlarla insani görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten hayırsever işadamı Özcan Gül, "Depremin ilk günlerinden beri sahada olan Umut Kervanı, IHO EBRAR, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Çünkü onlarsız biz yokuz. Biz onlarla, onlar da bizlerle vardır. Birbirimizi tamamlıyoruz. Eğer buradaki kardeşlerimiz olmasaydı Avrupa'dan ta buraya kadar gelip yardıma muhtaç kardeşlerimize birebir ulaşmamız zor olurdu." diye kaydetti.

"Yaşanan sel felaketiyle birlikte depremzede kardeşlerimizin çadırkentlerde çok zor şartlardaki yaşamlarını görünce konteyner göndermeye karar verdik"

Gül, "Yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede kardeşlerimiz için hayırsever kardeşlerimiz ile birlikte 376 bin Euro para topladık. İlk başta sıcak aş olmak üzere diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımda bulunduk. Deprem zamanı geldiğimizde 'buradaki kardeşlerimize ne yapabiliriz?' diye istişarelerde bulunduk. Geldiğimiz dönemde ise Adıyaman ve Şanlıurfa'da malum sel felaketi meydana gelmişti. Çadırkentleri ziyaret ettiğimizde gerçekten depremzede kardeşlerimiz çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlardı. Biz de deprem bölgesine konteyner göndermeye karar verdik. İçerlerinde gerekli tüm eşyanın bulunduğu 40 adet konteyneri Malatya'daki depremzede kardeşlerimize gönderdik. Konteynerler AFAD aracılığıyla kardeşlerimize teslim edilmiş, biz de Malatya'ya gelerek yerinde gördük. Rabbim bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dileğinde bulundu.

"Depremde çok sıkıntılı bir süreç yaşadık"

Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Behçet Sevgili

Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Behçet Sevgili, "IHO EBRAR aracılığıyla depremzede kardeşlerimize bağışlanan ve MİAD konteyner kentte kurulan konteynerleri yerinde görmek için Avrupa'dan gelen hayırsever iş insanı Özcan Gül ve IHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Zülküf Bildirici ile depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik. Depremde gerçekten çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu sıkıntılı süreçte Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR bizlere çok yardımcı oldular. Bizler, depremin ilk günlerinden itibaren sıcak aş, gıda, giyim, battaniye gibi temel ihtiyaçların giderilmesi noktasında depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık." diye konuştu.

"Hayırseverlerin yardımlarıyla halkımız bir nebze olsun rahatlıyor"

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer

Depremin ilk gününden beri depremzedeleri yalnız bırakmadıkları için başta IHO EBRAR olmak üzere diğer yardım kuruluşlarına teşekkürlerini ileten HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, "Malatya dahil 11 ilde meydana gelen deprem felaketinde bu kardeşlerimiz en zor zamanımızda bizleri yalnız bırakmadılar. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Biz de depremin ilk gününden beri HÜDA PAR olarak değil de Umut Kervanı, IHO EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı'nın birer neferi olarak sahada çalıştık. Hamd olsun bizim için en büyük kazanç olan halkımızın duasını aldık. Rabbim bir daha bu tür afetleri yaşatmasın. Depremin vermiş olduğu zayiatı, hayırseverlerin yardımlarıyla halkımız bir nebze olsun hafif geçiriyor. Gerçekten büyük bir yıkım yaşandı daha da ne kadar süreceği de belli değil. Devlet kalıcı konutlarla alakalı ciddi çalışmalar sürdürüyor ama çadırdan konteynere geçmek Depremzede kardeşlerimiz için kıymetlidir. Başta Özcan Bey'e ve Avrupa'daki hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.




Bu haber 433 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI