Bugun...



Diyarbakır’da “Hattat Hamit Aytaç’ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi” açıldı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Ali Emiri Kültür Sanat Sezonu kapsamında “Hattat Hamit Aytaç’ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 13:25

Diyarbakır’da “Hattat Hamit Aytaç’ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi” açıldı

 

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Hattat Hamit Aytaç’ın talebeleri ve o talebelerden ders alan üç kuşak öğrencilerin hüsn-i hat sanatı yolculuğunu anlatan “Hattat Hamit Aytaç’ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi”ni sanatseverlerle buluşturdu.

Koleksiyoner, Araştırmacı-Yazar İbrahim Ethem Gören’in ve tezhip sanatçısı Özlem Gören’in aile koleksiyonundan bir seçki özelliğindeki sergide Hattat Hamit Aytaç’ın iki orijinal eseri de yer alıyor.

Vali İhsan Su, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın eğitimde, sağlıkta, ticarette, sanayide, tarımda önemli bir kent olduğunu vurguladı.

Her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Vali Su, Diyarbakır’ın UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde Surlar ve Hevsel Bahçeleri olmak üzere iki eserinin bulunduğunu aktardı.

Vali Su, Diyarbakır Surlarında yürütülen yenileme çalışmalarında 33 burcun restore edildiğini, 33 burçta da çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Diyarbakır’ın maddi olarak verimli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Vali Su, bu topraklarda önemli şahsiyetlerin de yetiştiğini kaydederek şunları ifade etti:

“Bunlardan bir tanesi bugün, adına sergi açtığımız dünyaca önemli Hattat Hamit Aytaç. Kendisi bu konuya büyük önem vermiş, çalışmış ve özel olarak çok önemli stiller de geliştirmiş, talebeler yetiştirmiş. Kendinden sonra da bu sanatın devam etmesini sağlamış.”

Vali Su, serginin sanatla ilgilenenler için çok değerli bir hizmet olduğunu ve hat sanatını seven gençler için ilham kaynağı olacağını aktardı.

Konuşmasının ardından Vali Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, katılımcılarla birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi. Vali Su, sergiyi gezerek, Araştırmacı-Yazar İbrahim Ethem Gören’den sergi ile ilgili bilgi aldı.

Sergi, 21 Mart Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, tezhip sanatçısı Özlem Gören, Büyükşehir Belediyesi birim amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




Bu haber 639 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI