Bugun...



Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur'an Kursu, öğrenci sayısı ve eğitimiyle örnek oluyor

İstanbul Fatih'te bulunan tarihi Hürrem Çavuş Camii, yıllardır sürdürdüğü yaz Kur'an kursunda yüzlerce öğrenciye verdiği eğitim, yıl içerisinde sürdürdüğü çeşitli projelerle güzel bir örneklik teşkil ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2023 21:50

Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur'an Kursu, öğrenci sayısı ve eğitimiyle örnek oluyor

Geçtiğimiz sene 720 öğrencinin kayıt yaptırıp eğitim aldığı Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur'an Kursu, 4-18 yaş arasında öğrencilere elifba, Kur'an eğitimi, ezber, temel dini bilgiler ve namaz eğitimi gibi birçok alanda eğitim veriyor.
Her gün düzenli olarak öğle namazı öncesinde kız ve erkek öğrenciler için ayrı alanlarda namaz eğitimi veriliyor. Öğle namazını cemaatle kılan öğrenciler, yürüme mesafesinde bulunan Fatih Neslişah İmam Hatip Lisesi'ne giderek Kur'an dersi, temel dini bilgiler ve diğer eğitimlerini alıyor.
Okulda yaş ve eğitim durumlarına göre sınıflara ayrılan öğrenciler, 16.30'a kadar devam eden derslerle manevi eğitim alıyor. Online olarak yapılabilen kayıtların yanı sıra eğitim için okula gelen ancak kaydı olmayan öğrenciler için de ayrıca okul girişinde kurulan stantta ilk defa gelenlerin kayıtları yapılarak kendilerine uygun sınıflara yönlendiriliyor.

Kur'an kursuna kayıt yaptıran tüm öğrencilere caminin isminin yer aldığı tişört ve eşarp hediye ediliyor. Haftanın 5 günü devam eden eğitimlerde, öğrencilere çikolata, meyve suyu ve dondurma gibi çeşitli ikramlar yapılıyor.
Hürrem Çavuş Camii imam Hatibi Metin Kaçar
Diyanet bünyesinde 40 yıldır sürdürdüğü hizmetin yanı sıra 26 yıldır Fatih Hürrem Çavuş Camii'nde imamlık yapan Metin Kaçar, yaz Kur'an kurslarının yanı sıra sürdürdükleri hizmetlerle ilgili İLKHA muhabirine konuştu.
Yaz Kur'an kursunu ilk başlattıkları yıl 15 öğrenci ile eğitime başladıklarını kaydeden Kaçar, geçen sene 720 öğrencinin camilerinde eğitim aldığını, bu sene 800 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
"Amacımız milli ve manevi değerleri öğretmektir"
"Yaz Kur'an kurslarımız başladı. 4-18 yaş arasında milyonlarca evladımız yaz kuran kurslarında 6 haftalık süreçte Kur'an-ı Kerim'i yüzüne okuma, ezber çalışması, temel dini bilgiler ve cami ile bağlantılı olarak çeşitli etkinlikler yaparak bu süre değerlendirilecek. Sürecin sonunda milyonlarca evladımız cami, cemaat, Kur'an, Allah (Celle Celalüh) ve Peygamber (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ile tanışmış olacak. Bu süreçte çocuklarımızın âlim olmasını eklememiz yanlış olur. Onlara anahtar birkaç cümleyi, hayatları boyunca lazım olacak İslam ahlakından bazı kaideleri, sevgiyi, muhabbeti, müminlerin birbirlerini Allah için sevmesini, müminlerin kardeş olduğu vurgusunu, milli değerlerimizi cami ortamında tanıtabilirsek kazancımız bu olur." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının ihtiyaç odaklı yıl içerisinde 8 ay devam eden Kur'an kursları, hafızlık kurslarının olduğunu, kışın bu kurslara katılma ihtimali olmayan ailelerin çocuklarının ise yaz Kur'an kurslarına geldiğini hatırlatan Kaçar, yaz Kur'an kursları ile çocuklara İslam'ın ana omurgası ile beraber kardeşlik, selamlaşma, hak, adalet, cami, cemaat, hoca, talebe gibi terimler öğretildiğini ifade etti.
Yaz kuran kurslarının önemine de değine Kaçan, "Ülkemizde Kur'an eğitimi ile alakalı geçmişte çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bugün biraz rahatlama olsa da geçmişin verdiği zorlukların yükünü hala üzerimizden atamadık. Dolayısıyla yaz Kur'an kurslarının önemi şöyle ifade edilebilir. Yıllar sonra bir cenaze namazında okuyacağı sübhaneke duasını dahi camide öğrenmiştir. Fatiha suresini camide öğrendi. İmam hatibe, Kur'an kursuna, ilahiyata gidemedi. Bu yönüyle de toplumumuzun büyük çoğunluğu her ne kadar Müslüman olsa da camiden, cemaatten Kur'an'dan, Allah'tan, peygamberden kopuk bir hayat yaşıyor. Yaz Kur'an kursları bu yönüyle çok önemli. Hayatı boyunca aldığı abdestin temel bilgilerini yaz Kur'an kurslarında öğrenmiştir, öğrenecektir." diye konuştu.
"Tüm çalışmalarımızın temelinde yaz Kur'an kursuna gelen çocukların aileleriyle kurduğumuz irtibat var"
Yaz Kur'an kurslarıyla güzel dönüşlerin olduğunu belirten Kaçar, "Yaz Kur'an kursunu ilk açtığımızda 15 talebe ile kurs açıyorduk. Şimdi 700-800 öğrenci ile yaz Kur'an kursu yapıyoruz. Geçen sene 720 öğrencimiz vardı. Bu sene sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü çocukların ilgi alakası, ailelerin bize karşı bakışları bunu bize gösteriyor. Dönüşler çok muazzam. Burada yaz Kur'an kursu dışında kış Kur'an kursu, etüt projesi, hayri çalışmalar, dini çalışmalar yapıyoruz. Tüm bu çalışmaların temelinde yaz Kur'an kursuna gelen çocukların aileleriyle kurduğumuz irtibat var. Bu bize muazzam bir teşkilat oluşturdu. Memnuniyet ve dönüşler çok güzel. Bu memnuniyet camiye başka türlü hizmet olarak dönüyor. Hayri çalışmalarımıza destek oluyorlar. Kışın çocuklarını etüde gönderiyorlar. Çocuklarını hafta sonu kurslarımıza gönderiyorlar. Burada boş zamanımız yok. Caminin boş bir anı yok. Bunun temeli de yaz Kur'an kurslarıdır." şeklinde konuştu. 




Bu haber 2372 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI