Bugun...



İslam'ın 5'inci Harem-i Şerifi Ulu Cami bayram namazında Diyarbakırlıları ağırladı

Kurban Bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinde camilere akın eden Diyarbakırlılar, bayram sevinciyle 5'inci Harem-i Şerif olan tarihi Ulu Camiinde bayram namazı kıldı.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 07:28

İslam'ın 5'inci Harem-i Şerifi Ulu Cami bayram namazında Diyarbakırlıları ağırladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır toprağa verdiği 414 canın ardından Allah'ın lütfu olan Kurban Bayramı'na ulaşmanın sevincini yaşıyor.

Sabahın erken saatlerinde camilere akın eden Diyarbakırlılar, özellikle adeta Diyarbakır'ın sembolü olan tarihi Ulu Camiinde saf saf namaza durdu.

Kılınan bayram namazı sonrası okunan bayram namazı hutbesinde kurban kesmenin önemine vurgu yapan Ulu Camii İmam Hatibi Hafız Hidayet Yılmaz, kurbanların Allah’a yakınlaşma ve O’nun rızasına ulaşmaya vesile olduğunu belirterek bugünün Hazreti Hacer'in samimiyeti, Hazreti İbrahim’in sadakati ve Hazreti İsmail’in teslimiyetini kuşanma günü olduğunu söyledi.

Kurban etlerinin yoksul kimselere dağıtımı vesilesiyle paylaşma duygularına dikkat çeken Yılmaz, bugünün affetme, kucaklaşma, mahzun gönülleri bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur etme günü olduğunu dile getirdi.

Kurban kesim işleminin ehil kişiler eliyle gerçekleştirmesi hususunu hatırlatan Yılmaz; çevre temizliğine gerekli hassasiyetin gösterilmesi, sıla-i rahim, hasta ve kabir ziyaretlerinin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Okunan hutbenin ardından Diyarbakırlılar musafahalaşarak bayramlaştı.




Bu haber 520 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI