Bugun...



Yaz Kur'an Kursları her yerde ilgi görüyor

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde de bayram tatilinden sonra çocuklar, Yaz Kur'an Kurslarının başlamasıyla camilerin yolunu tuttu.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 00:15

Yaz Kur'an Kursları her yerde ilgi görüyor

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (SAV.) hayatı gibi derslerin yanı sıra sosyal aktivitelerinde olacağı Yaz Kur'an Kursları, Cizre'de de yoğun ilgiyle başladı.

3 Temmuz günü başlayan ve 10 Temmuz`a kadar kayıtları sürecek olan Yaz Kur'an kursları 11 Ağustosta son bulacak.

Günlük 3 saat süren kurs eğitiminde çocuklar, Kur'an'ı Kerim ve Temel dini bilgilerin yanında birçok sosyal aktivitelerle camiler Yaz Kur'an Kursları ile öğrencilerin yaz aylarında vazgeçilmezi oluyor.

Cizre'de tarihi Kırmızı Medreseye gelen çocuklar Kuran-ı Kerim okumanın yanı sıra çeşitli etkinlikler de yapıyor.

Günlük derslerin sonunda çocuklara Melaye Cezeri'nin kasidelerinden kesitler okunuyor.

Yaz Kur'an Kursu eğitimi hakkında bilgi veren Kırmızı Medrese İmam Hatibi Hasan Özkan amaçlarının ahlaklı ve çevresine faydalı talebeler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kırmızı Medrese İmam Hatibi Hasan Özkan

Hasan Özkan, "Yaz Kur'an kurslarımız dün itibariyle başladı. Kursa gelen talebelerimize dini eğitim derslerini vermekteyiz. Bunun haricinde ahlaki eğitimlerimiz vardır. Gayretimizi sarf ediyoruz. Spor ilahi kaside gibi değişik etkinliklerde yapıyoruz. Bulunduğumuz medresede daha önce eğitim veren Melaye Cezeri kasidelerini öğrencilerimize okuyoruz. Yaklaşık 2 aylık zaman diliminde yaz Kur'an kurslarımızı sürdüreceğiz. Kur'an kurslarımıza 2 aylık değil yarın her gününde talebelerimize ders veriyoruz.  Tek amacımız ahlaklı çevresine ve milletine faydalı olacak talebeler yetiştirmektir. Tek amacımız budur. Günlük 3 saatlik ders programımız vardır bunun haricinde gün içinde farklı saatlerde gelen talebelerimiz olduğunda da onlara aynı şekilde yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Erçik

Yılın 12 ayı Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini belirten medrese müezzini Hüseyin Erçik, "Dün itibarıyla Kur'an kurslarımız başlamıştır. Tarihi ve kadim olan kırmızı medresede çocuklarımıza Kur'an kursu ile beraber eğitim veriyoruz. Yarın sadece 2 ayında değil her gününde de çocuklarımız geliyor Kur'an-ı Kerim eğitimlerini alıyorlar. Yaz Kur'an kursu bittikten sonra da yine kırmızı medresemizde çocuklarımıza Kur'an eğitimi vermeye devam edeceğiz. Verdiğimiz eğitimlerin yanında etkinlikler de yapıyoruz ünlü mutasavvıf Melaye Cezeri'nin kasidelerini çocuklarımıza okuyoruz. Çocuklarımız bundan çok memnun kalıyorlar çok mutlu oluyorlar." dedi.

Çocuklar ise Yaz Kur'an Kurslarına geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Hüseyin Bulut

Kur'an-ı Kerim öğrenme çocukların zihnine hem fayda verdiğini söyleyen Hüseyin Bulut, "Yaz Kur'an kursuna geldim, 2 aylık bir zaman sürecinde hocalarımın yanında Kur'an namazlarımı düzenli bir şekilde kılmaya çalışacağım. Burada olan etkinliklerimiz ile beraber ilahi ve kasideler dinliyoruz. Burada Kur'an okuma derslerimiz sabahtan öğlene kadar sürüyor. Temel amaç çocukların düzenli bir eğitim almasını sağlanmaktadır. Kur'an-ı Kerim öğrenme çocukların zihnine hem fayda veriyor hem de bilgilerini arttırmaktadır." şeklinde konuştu.

Bünyamin Eş, "Yaz Kur'an kursunda camiye geldiğimizde Kur'an-ı Kerim'i, abdest almayı, namaz kılmayı öğreniyoruz. Burada Seydalarımız bize güzel eğitim veriyor." ifadelerini kullandı.

 

Bünyamin Eş

"Peygamber Efendimizin hayatını burada öğreniyoruz"

Muhammed Ebrar Başar

Muhammed Ebrar Başar, "Buraya Kur'an öğrenmeye geliyoruz. Namaz kılmayı öğreniyoruz. Onun haricinde dini bilgiler öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını burada öğreniyoruz. Buraya güzel ve ahlaklı bir çocuk olmak için geldik. Kur'an öğrendiğim için, Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için camiye geldiğim için mutluyum." dedi.

 




Bu haber 606 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI