Bugun...



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Şaşırtan Tahsis: Devegeçidi Piknik Alanı Milli Eğitim'e

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'den Yerel Yönetim Harcamaları ve Soru İşaretleri: 20 Milyon TL'lik Yenileme ve Belirsiz Tahsis Süresi

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2023 00:05

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Şaşırtan Tahsis: Devegeçidi Piknik Alanı Milli Eğitim'e

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Devegeçidi Piknik Alanı'nı bedelsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis etme kararı alarak şaşkınlık yarattı. Ancak, bu karar beraberinde bir dizi soru işareti de getirdi.

 Diyarbakır Milletvekili Serhat EREN Meclise sunduğu soru önergesinde;

"Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel seçim öncesi taşınmazların satış ve devri işlemlerini artırdı. Kayyımın memurlardan oluşturduğu belediye meclisi, 13 Kasım’da toplanarak bir dizi kararlar aldı. Bunlardan biri de Kayapınar ilçesindeki Gözalan Mahallesi 141 ada 6 numaralı parseldeki, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Devegeçidi Piknik Alanının bedelsiz bir şekilde, içindeki taşınır ve taşınmazlarla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi için Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’na yetki verilmesi oldu. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı, tahsis işlemlerini tamamladıktan sonra Devegeçidi Piknik Alanı, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Kayyımın bedelsiz tahsis ettiği piknik alanı, 2021 yılında 20 milyon TL harcanarak yenilenmişti.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75’inci maddesinin (d) bendinde tahsis işlemlerinin süresinin 25 yılı geçemeyeceği belirtilmesine rağmen bu tahsisin süresi belirtilmemiştir. Meclisin oy birliği ile aldığı kararda, tahsis işlemleri tamamlandıktan sonra park alanının eğitim, sosyal, bilimsel, sportif ve kültürel faaliyetleri kapsamında kullanılacağı belirtilmiştir.

Bu bağlamda,

Devegeçidi Piknik Alanı’nın Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesindeki ihtiyaç ve kamu yararı nedir?

2021 yılında 20 milyon TL harcanarak yenilenen park, halkınbir ihtiyacı değil ise neden bir ihaleyle 20 milyon TL harcanarak yenilenmiştir?

Yenilendiğine göre bu piknik alanının halkın ihtiyaçlarını karşıladığını düşünürsek neden Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir?

Bu tahsis kararında neden süre belirtilmemiştir? Tahsis ne kadar süre için geçerlidir?

Park alanının eğitim, sosyal, bilimsel, sportif ve kültürel faaliyetler için kullanılıp kullanılmayacağını kim denetleyecektir?

Diyarbakır halkının kullanabileceği piknik alanı sayısı kaçtır ve bunlar nüfusa oranladığımızda yeterli midir?

Belediyeye ait taşınmazları halkın ihtiyaçlarına göre kullanmak yerine kamu kurumlarına devir veya tahsisteki amaç nedir? 




Bu haber 888 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI