Bugun...



Besiciler: Pahalılığa karşı önlem alınmazsa Ramazan ayında et fiyatlarında artış yaşanacak

Hayvan fiyatlarında yaşanan artışın devam etmesi nedeniyle Ramazan ayında et fiyatlarında da ciddi bir artış olacağını belirten besiciler, devletin pahalılığa karşı bir önlem almasını talep etti.

facebook-paylas
Tarih: 26-02-2024 20:26

Besiciler: Pahalılığa karşı önlem alınmazsa Ramazan ayında et fiyatlarında artış yaşanacak

 

 

 

 

Açıklanan verilere göre ülke genelinde ve Şanlıurfa'da küçük ve büyükbaş hayvan varlığında düşüşler meydana görülüyor.

 

Büyükbaş hayvan kategorisinde, sığır sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2,6 azalarak 16 milyon 421 bin baş, manda sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 5,9 azalarak 161 bin 749 baş oldu.

Küçükbaş hayvan sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 6,9 azalarak 52 milyon 363 bin baş oldu.

 

Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı besicileri, hayvan fiyatlarındaki artışın sürmesinden dolayı etin Ramazan ayında daha pahalı olacağını belirtti.

 

Devletten destek bekleyen besiciler, pahalılığın devam etmesi nedeniyle ileriki yıllarda insanların et yiyemez duruma geleceğine dikkat çekti.

 

"Ramazan'da etin kilosu 500 lira olur"

 

Ramazan Gül

 

Hayvanların pahalı olmasının en büyük sebebinin gebe hayvanların kesilmesi olduğunu vurgulayan Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Gül, "Hayvan azalmamış fiyatlar aşırı artmış. Şu anda Urfa hayvan merkezidir. Hayvan aşırı pahalı olmuş. Bunun için bir önlem alınmazsa Ramazan'da etin kilosu 500 lira olur. Halk artık et yiyemez oldu. Vatandaş et alamıyor, 2 kilo alırsa bin lira. Bin lira az bir para mı, ne olacak halimiz? İthalat var ama karşılamaz çünkü üretim yok. Üretimin olmamasının sebebi de gebe hayvanların kesilmesidir. Defalarca et ve balık kurumlarına gebe hayvanın kesilmemesini söyledim. En büyük kaybımız gebe hayvanların kesilmesinden kaynaklanıyor. Büyükbaş hayvanlar başını almış gidiyor. Her gün pahalı oluyor. 100 bin liralık mal 120 bin lira olmuş. Her geçen gün daha pahalı oluyor. Para taşıyamıyoruz, telefonla birbirimize devrediyoruz. Devletin buna karşı önlem alması lazım. Tarım Bakanlığının buna karşı önlem alması lazım. Tarım Bakanının Urfa'da etin kilosundan haberi var mı? Yok. Böyle giderse hayvancılık diye bir şey kalmaz." şeklinde konuştu.

 

"İleriki senelerde et yeme şansımız olmayabilir"

 

Ökkeş Şimşek

 

Pahalılığın sürmesi durumunda etin fiyatının daha da yüksek olacağını belirten Ökkeş Şimşek, "Büyükbaş hayvancılığın durumu çok kritik. Günden güne yemler pahalı olduğu için besicilik zor durumda. Devletin destek vermesi güzel olur. Eğer ki hayvancılık bu şekilde giderse ileriki senelerde et yeme şansımız olmayabilir. Aldığımızı satamıyoruz, sattığımızı alamıyoruz." dedi.

 

"Ramazan'da etin kilosu 500'ü bulur""

 

Mehmet Ali Görgülü

 

Mehmet Ali Görgülü ise "Hayvan fiyatları baya bir yükselmiş. Fiyatlar 20 gün içinde rekor kırmaya başladı. Eti 300'den verirken şu anda 400-450'ye yükseldi. Böyle giderse Ramazan'da etin kilosu 500'ü bulur." diye konuştu.

 

Hacı Kurt da hayvanın pahalı olduğu söylentilerine karşı hayvan daha yeni seviyesine geldiğini belirtti.

 

Süleyman Taş ise "Hayvanın yükselmesinde en büyük neden bizi yönetenlerdir. Bütün hayvancılığı kökten kaldırdılar." ifadelerini kullandı.




Bu haber 661 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI