Bugun...



Diyarbakır'da aşılama oranı yüzde 63'e yükseldi

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Diyarbakır'da tek doz aşılama oranın yüzde 63'e, çift doz aşılama oranın ise yüzde 41'lere yükseldiğini, aşıyla birlikte vaka sayılarının 400'lere gerilediğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 23-09-2021 00:23

Diyarbakır'da aşılama oranı yüzde 63'e yükseldi

Aşılama oranlarının Türkiye ortalamasına göre düşük seyrettiği Diyarbakır'da son dönemlerde yapılan çağrılar ve aşılama çalışmaları sonuç verdi. Yürütülen aşı çalışmalarının sonuç verdiğini dile getiren Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, kentte günlük vaka sayısının 400’lere düştüğünü, yatan hasta sayısında da benzer düşüş olduğunu aktararak, pandeminin hastanelerde değil ancak bulaş zincirinin kırılmasıyla kontrol altına alınabileceğini vurguladı.

'PANDEMİDEN ÇIKIŞ YOLU AŞIDIR'

Pandemin kontrol altına alınması ve hastalığın hafif atlatılmasında aşılamanın önemine değinen Turan, "Pandemileri bitiren aşılar olmuştur. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde aşılar önemli araçlarımızdan biridir. Bugüne kadar aşılar sayesinde birçok insanımızın hayatı kurtuldu. Aşı sayesinde yeryüzünden silinen hastalıklar oldu. Pandeminden de çıkış yolu aşı olacaktır." ifadelerini kullandı.

 Aşı yapanların hatalığı daha hafif geçirdikleri ve yoğun bakıma daha az ihtiyaç duyduklarını belirten Turan, aşı çalışmaları kadar aşı hakkında bilgilendirme çabalarının da çok önemli olduğunu ve bu sürecin şeffaf bir şekilde yürütülerek insanların kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

'İLK DOZ YÜZDE 63, İKİNCİ DOZ YÜZDE 41'E YÜKSELDİ'

 Sivil toplum kuruluşları olarak kendilerinin de kentte aşı kampanyası yürüttüğünü dile getiren Turan, kampanyanın etkili olduğuna işaret ederek, "Bu kampanya kapsamında demokratik kitle temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarla birlikte bir araya geldik. Yurttaşların katıldığı bir panel, forum düzenledik. İnsanların kafasındaki soru işaretlerini dinleyerek ve bunlara bilimsel çerçevede cevaplamaya çalıştık. Yaptığımız kampanyalar karşılığını buldu. Kampanya öncesi birinci dozda bile yüzde 22, ikinci dozda yüzde 14 olmamıza rağmen aşıdan sonra bu oran yükselmeye başladı. Şu anda bu oran kentte birinci dozda yüzde 62-63’lere, ikinci dozda ise yüzde 40-41’lere yükseldi." diye konuştu.




Bu haber 550 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI