Bugun...



Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den YKS adaylarının başka şehirde sınava girmesine tepki

Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Vekili Recep Güneş, şehri tercih etmelerine rağmen birçok YKS adayının sınav yerinin farklı şehirlere verilmesinin öğrencileri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-06-2023 18:45:40 Tarih: 01-06-2023 18:08

Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den YKS adaylarının başka şehirde sınava girmesine tepki

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların sınav giriş yerleri erişime açıldı. Ancak, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu depremzede YKS öğrencilerinin çoğu, ilk tercih ettikleri Diyarbakır'ın dışındaki başka illere atandı. Bu durum öğrencilerin sosyal medyada tepkisini çekti.

ÖSYM, deprem bölgesinde sınav başvurularındaki artışla birlikte bölgedeki bina kapasitesinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığı için bazı adayların ikametleri dışındaki sınav merkezlerine atandığını açıklayarak, depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu.

Ulaşım ve barınma desteğine başvuran adayların 1-2 Haziran tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara başvurularını şahsen yapmaları istendi.

Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkan Vekili Recep Güneş,yaptığı açıklamada, öğrencilerin hayatlarına yeni bir evrenin anahtarı olabilecek TYT ve AYT sınavının önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Güneş, "Sınava hazırlık sürecinde öğrenciler kendilerini okul, kütüphane, ev ve dershaneden oluşan bir ortama hapsetmekte ve hummalı bir çalışmaya girmekteler. Bu sürecin odak noktası, TYT ve AYT sınavıdır. Bu süreç yaşanırken yüzyılın felaketi diye nitelendirdiğimiz bir deprem felaketi yaşadık. Deprem felaketi, öğrencilerimizde bir travma oluşturdu ama AFAD bünyesinde oluşturulan ekiplerimiz hummalı bir şekilde rehabilite çalışmalarını sergileyerek kısa bir sürede bu travmayı öğrencilerimizin atlatmalarını sağladılar. Eğitim-Bir-Sen olarak bunu önemli ve başarılı buluyoruz." dedi.

"Yanlıştan dönüleceğini umuyoruz"

YKS adaylarının başka şehirlerde sınava girecek olmasına tepki gösteren Güneş, "YKS sınavına kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde, ÖSYM'nin sınav merkezlerini öğrencilerin hiç bilmediği, görmediği ve tanımadığı bir yere taşınmaları öğrenciler arasında yeni bir travma oluşturmuştur. Hiç beklemedikleri ve görmedikleri bir yere gidecekler. Bu da başarılarını olumsuz olarak etkileyecektir. Biz, konuyla ilgili gelen şikayetleri genel merkezimize ve ÖSYM İl Koordinatörlüğümüze ilettik, bu yanlıştan dönüleceğini umuyoruz. Bununla ilgili bu konunun takipçisi olacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman öğrencilerinin çalışmaları yanında defalarca çalışmalarımızla ve desteklerimizle ortaya koyduk. Bu süreçte yapılan yanlışının karşısında olduğumuzu bir defa daha belirterek bu sürecin takipçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan geçen sene kentte 70 bin kişinin başvurduğu sınava, bu yıl depremzedelere ücretsiz olması nedeniyle 150 bin kadar kişinin başvurduğu öğrenildi.

Ayrıca daha önce Ergani, Bismil ve Silvan ilçelerinde yapılan YKS sınavlarının bu yılki yoğunluk nedeniyle diğer tüm ilçelerde de yapılacağı belirtildi. Sınavların devlet okullarının yanı sıra özel okullarda da yapılacağı öğrenildi.




Bu haber 869 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI