Bugun...



Hayırseverlerin desteği ile yapılan 20 yeni poliklinik hizmete girdi

Gaziantep'in en eski hastanelerden biri olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasının yeni poliklinikleri ve ameliyathaneleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 23-06-2023 19:05

Hayırseverlerin desteği ile yapılan 20 yeni poliklinik hizmete girdi

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Mücahitler Ek Binasına ek olarak yapılan 20 odalı poliklinik ve ameliyathane binası inşaatı tamamlanarak hizmete sunuldu.

Ortalama olarak bin 500 hastanın tedavi görmesi planlanan ek bölümde vatandaşların tüm sağlık hizmetlerinden yararlanması ve sağlık çalışanlarının da iş yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

Düzenlenen törenle açılışı yapılan polikliniklerin açılışında konuşan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, hayırseverlerin desteği ile yapılan 20 yeni ek polikliniği ve ameliyathaneleri halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

20 yeni ek polikliniğinin yapılmasına katkı veren hayırseverlere teşekkür eden Tiryaki, “Depremden dolayı yaşadığımız zorluğu ve sıkıntıyı kendilerine anlattığımız zaman bize destek vermek için her türlü gerekeni yaptılar. Sadece bağışçılarımızın desteğiyle biz burada poliklinik alanlarımızı yaptırdık ve hizmete aldık.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep'teki birçok sağlık tesisinin zarar gördüğünü ifade eden Tiryaki, “Hepimizin bildiği gibi 6 Şubat'ta çok kötü bir deprem yaşandı. Bu depremden sonra Gaziantep'te birçok sağlık tesisimiz zarar gördü. Bunların başında da ne yazık ki Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ana binası hasar gördü. Orası elimizdeki en yüksek kapasiteye sahip hastanemizdi. Kullanım dışı olunca yeni çözümler aramak zorunda kaldık ve kendimize yeni çözümler ürettik. Vatandaşımıza verdiğimiz hizmeti daha iyi hale getirmek zorundaydık. Elimizdeki hastaneler şu an kapasitelerini çok zorlayarak çalışmak durumunda kalınca aklımıza burası geldi. Bu hastanenin eksi bir ve eksi ikinci katları yarım kalmış yıllardan beri kullanılmıyordu. Eksi birinci katını pandemide bakanlığımızdan aldığımız ödenekle yoğun bakıma çevirmiş ve insanlarımıza hizmet vermeye başlamıştık. Bu sayede pandemi döneminde özellikle yoğun bakımların yükünü azaltmış ve güzel bir hizmet sunabilmiştik.” ifadelerini kullandı.

Ek binada 20 tane yeni poliklinik alanın olduğunu belirten Tiryaki, ek kliniklerde günde ortalama bin 500 civarında hastaya hizmet verdiklerini ve yeni yapılan polikliniklerin hastanedeki iş yükünü de azaltmayı sağlayacağına dikkat çekti.

Uluslararası bir yardımlaşma derneğinin başkanı olan Ruben Alliaud ise, “Yaşanan büyük depremden sonra bölgeye yardım etmek istedik. Yabancı uyruklu insanların ve göçmenlerin bölgedeki varlıklarını görmezden gelmeyerek çağrı beklemeksizin buraya gelip onlara yardım ettik. İnsanlık olarak buraya gelerek yardım etmeyi bir görev olarak görüp hastaneye yardım yaptık. İl sağlık Müdürlüğünün kontrolünde ve iş birliğinde bu ünitelerin inşa edilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında yardımlarını sunduk ve bu güzel şehirde de bulunmaktan da mutluluk ve onur duyuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasının yeni poliklinikleri ve ameliyathaneleri hizmete girdi.




Bu haber 727 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI