Bugun...



Molla Şimşek: Bu gecelerde Gazzeli Kardeşlerimizin zaferi için dua edelim

Ramazan Ayının habercisi olan Berat Kandili'nin af ve mağfiret için fırsat gecesi olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Nazım Şimşek, bu gecelerde yapılacak dualarda Gazzeli Müslümanların zaferi için yakarışta bulunulması çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 00:25

Molla Şimşek: Bu gecelerde Gazzeli Kardeşlerimizin zaferi için dua edelim

Mübarek üç aylardan Şaban Ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandili'nin önemi ve bu gecede yapılması gereken ibadetler hususunda tavsiyelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Nazım Şimşek, bu tür gecelerin günahların af ve mağfireti için fırsat vakitleri olduğunu söyledi.

Allah Resulü Sallallahu Aleyhivesellem'in Recep ve Şaban ayını üç ayların sonuncusu, 11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı'na hazırlayıcı olmaları bakımından değer verdiğini ve bu aylarda bulunan birtakım geceleri ibadetle ihya ettiğini belirten Molla Şimşek, bu gecelerden birinin de Şaban Ayının 15'inci gecesi olan Berat Gecesi olduğunu dile getirdi.

"Bu mübarek gecede Yüce Rabbimize nasuh bir tövbe ile tövbe edelim"

Berat kelimesinin, suç ve cezalardan beraat etme, kurtulma, günahlardan arınma, temizlenme, ilahi af ve rahmete nail olmak anlamına geldiğini ifade eden Molla Şimşek, "Müslümanlar olarak bu geceyi iyi bir şekilde değerlendirmemiz; geceyi ibadet, gündüzü oruçla geçirmemiz; günahlarımızın af ve mağfireti için tövbe ile istiğfar etmeli, zikir çekmeli, Kur'an okumalı, dua etmeliyiz. Peygamber Efendimiz bu gece ile ilgili, "Şaban'ın 15'inci gecesi olduğu vakit, gecesinde ibadet için kalkınız, gündüzünde de oruç tutunuz. Zira Allah Teâlâ, güneşin batışından itibaren rahmetiyle dünya semâsına tecelli buyurur: Bağışlanmak isteyen yok mu? Onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu? Onu rızıklandırayım. Dertli yok mu? İstesin de derman vereyim.' diye buyurmaktadır." dedi.

Berat gecesinin günahların af ve mağfireti için büyük fırsat olduğunu kaydeden Molla Şimşek, "Bu mübarek gecede Yüce Rabbimize nasuh bir tövbe ile tövbe edelim. Nasuh tövbe işlenilen günahları terk etmek, pişman olmak, o günahlara dönmemek üzere azimli ve kararlı olmaktır. Eğer işlenen günah, kul hakkına taalluk ediyorsa yani bir insanın malını gasp etmiş, zorla haksız bir şekilde almış ise tövbe edeceğimiz vakit bu kişinin malını ona iade etmemiz gerekir ya da hakkında hoş olmayan şeyler söylemiş, gıybetini yapmış, hakkında iftiralar da bulunmuşsak yine gidip helallik istemeliyiz. Günahlarımız ne kadar büyük ve çok olursa olsun tövbe istiğfar ettiğimizde Allah-u Teala'nın bizi affedeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu geceler tezekkür ve tefekkür geceleridir, değerlendirelim"

Konuşmasına günahların affedilmesine ilişkin başka bir hadisle devam eden Şimşek, "Bir kutsi hadiste Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam yüce Allah'tan şunları bize rivayet ediyor: 'Allah, Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden affını umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım. Ey Âdemoğlu! Günahların gökyüzünü kaplayacak kadar çok olsa, sonra da benden affını dilesen, seni affederim.' Allah-u Teala rahmet ve merhamet sahibidir, günahları affedendir. Yeter ki biz bu gibi mübarek gecelerde ona elimizi açalım, ondan tövbe ve istiğfar dileyelim." şeklinde konuştu.

Molla Şimşek, "Bu gecede yapacağımız önemli ibadetlerden bir tanesi de duadır. Kendimize, ailemize darda olan Müslümanlara ve özellikle süreç içerisinde Gazzeli mücahitlere dua etmeliyiz. Onların zaferi ve sıkıntılarının giderilmesi için geceleri kıyama kalkmalı, ellerimizi açmalı ve dualarımızda onları unutmamalıyız. Bu geceler arınmak, yenilenmek için birer fırsat geceleridir. Bu gecelerde yeni sayfa açalım, kendimizi muhasebe edelim. Bu geceler tezekkür ve tefekkür geceleridir, değerlendirelim. Yüce Allah bu geceleri güzel bir şekilde değerlendiren, af ve mağfiret olanlardan eylesin." diye belirtti.




Bu haber 508 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI